Dijous, 18 d'abril de 2024
TURISME

Mont-rebei torna a rebre turistes 10 mesos després

Una esllavissada de roques va obligar a restringir l’accés el 12 de novembre del 2020 per les obres de reparació dels danys

Redacció Sant Esteve de la Sarga | 13 de setembre de 2021 a les 09:50
Imatge d’arxiu del congost de Mont-rebei | Carme Molist
El congost de Mont-rebei ha reobert aquest cap de setmana al públic, segons Ràdio Balaguer, després de 10 mesos tancat per l’esllavissada del 12 de novembre de l’any passat. Un greu despreniment de roques que va obligar a restringir les vies d’accés a aquest espai natural. Les obres per reparar els danys han obligat a tancar els accessos al congost fins ara. La previsió inicial era poder obrir Mont-rebei a finals d’agost, però la dificultat dels treballs per retirar les roques caigudes ha acabat endarrerint el procés fins ara.

L'esllavissada de la tardor va fer que es tanqués l'accés pallarès a Mont-rebei, des de Sant Esteve de la Sarga, així com el de Corçà, des de la Noguera, que només estava obert per anar a l'ermita de la Mare de Déu de la Pertusa. També ha funcionat l'anomenat Camí d'Aragó, una ruta menys espectacular que la que creua el riu per un penjat i passa per unes impressionants escales en forma de ziga-zaga.

Per garantir la seguretat i l’estabilitat dels visitants, s’ha ubicat un sistema de protecció, que consisteix a cosir la roca inestable a la muntanya amb més de 50 forats i suports. Durant aquest estiu les empreses de turisme rural que treballen a la zona han centrat l'oferta en les activitats d'aigua, bàsicament les passejades en caiac i en vaixell, que han estat el plat estrella durant el mes d'agost. 
 

Altres notícies que et poden interessar





 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació