1 de 10
patrimoni

Gavet dona impuls al Castelló Sobirà de Sant Gervàs amb un acte cultural

Durant l'esdeveniment es va dur a terme una visita guiada al castell i a l'antic poblat

Imatge de l'acte cultural celebrat als peus del castell | Joan Capdevila
per Redacció, Gavet de la Conca | 13 de setembre de 2021 a les 11:15 |
Unes 200 persones han participat aquest diumenge en un acte cultural celebrat al Castelló Sobirà de Sant Gervàs. L'esdeviment, organitzat per l'Ajuntament de Gavet de la Conca, tenia l'objectiu d'impulsar i donar a conèixer aquest bé protegit. Així mateix, el consistori vol que aquest espai formi part de les rutes i descobriments turístics del Pallars Jussà i de Catalunya.

Durant l'acte es va realitzar una visita guiada pel Castelló i les restes de l'antic poblat de Sant Miquel, així com una presentació relacionada amb aquest espai patrimonial pallarès, que va anar a càrrec dels membres de l'Ajuntament de Gavet de la Conca i de la doctora en Història Medieval, Marta Sancho, i l'arquitecta Anna Ibarz

Preservar el patrimoni cultural


El consistori ha expressat la seva voluntat de continuar treballant en el projecte de recuperació d'aquest patrimoni, amb l'objectiu de fer-lo visitable. Per una banda, buscant el finançament per consolidar el castell, i per l'altra a través de noves campanyes d'excavacions arqueològiques en el marc de la col·laboració amb la Universitat de Barcelona.

La doctora Marta Sancho va recalcar la importància del jaciment, a més de ressaltar el potencial excepcional de la comarca en patrimoni medieval. Va esmentar la importància dels tres grans conjunts: Castell de Llordà, Castell de Mur i el Castelló Sobirà de Sant Gervàs, entre altres béns culturals. Així mateix, va recordar que la inversió d'aquest jaciment tindrà una repercussió exponencial a la comarca, a més d'un gran potencial per a aquest.


Altres notícies que et poden interessar 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

 

Participació