Dissabte, 20 d'abril de 2024
cel fosc

El Parc Astronòmic del Montsec recull el Premi Starlight 2020

El guardó reconeix la tasca de divulgació de l'astronomia i el cel fosc i les condicions d'observació excepcionals del Parc

Redacció 10 de setembre de 2021 a les 10:02
La serra del Montsec ja ha estat reconguda en diversos ocasions com un espai prodigiós | Govern
El Parc Astronòmic del Montsec recull aquest divendres el Premi Starlight 2020 en la categoria d'Educació i Difusió de l'Astronomia durant la primera edició de la Conferència Internacional d'Astroturisme. El premi suposa un reconeixement a la tasca de divulgació de l'astronomia, el cel fosc i les condicions d'observació excepcionals amb les que compta el Parc.

De fet, la serra del Montsec ja ha estat reconeguda en diverses ocasions com a un espai prodigiós, tant pels seus condicionants meteorològics com per la baixa afectació de la contaminació lumínica. En aquest sentit, està considerat el millor indret de Catalunya fins al punt que està protegit per llei.

Aquest reconeixement se suma a la categoria d'ambaixadors Platí de Cel Fosc de la Unió Astronòmica Internacional que va rebre el PAM l'any 2019. A més, la serra del Montsec va ser el segon indret del món en rebre la doble certificació de Reserva i Destinació Turística Starlight l'any 2013, certificació que compta amb l'aval de la Unesco.

Menció d'honor per a l'estació de muntanya d'Espot


Els Premis Internacionals Starlight reconeixen aquelles entitats que vetllen i treballen per a la defensa i la difusió de la llum de les estrelles i de l'astronomia. Durant la cerimònia també es farà una menció d'honor a l'estació de muntanya d'Espot, gestionada per FGC, per les activitats de divulgació del cel nocturn

Gràcies a l'espectacular cel del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, es pot gaudir d'un dels espais de muntanya més ben protegits d'Europa i dels Pirineus en matèria d'astronomia. L'any 2018 el Parc Nacional ja va obtenir el reconeixement internacional com a Destinació Turística i Reserva Starlight.
 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació