Divendres, 19 d'abril de 2024
geoparc

Dos avaluadors de la Unesco visitaran el Geoparc Orígens aquest mes

L'objectiu és revalidar el distintiu mundial atorgat l'any 2018

Redacció 7 de setembre de 2021 a les 10:00
Dos agents rurals durant una visita al Geoparc | Geoparc Orígens
Dos avaluadors de la Unesco visitaran el Geoparc Orígens entre els dies 14 i 18 de setembre per realitzar la visita de camp de revalidació. Cada quatre anys, els Geoparcs mundials de la Unesco han de renovar la seva designació, donar fe dels progressos duts a terme i són sotmesos a auditories sobre el territori.

Durant els dies d'estança, es visitaran diferents novetats i avenços que el Geoparc ha realitzat en termes de conservació del patrimoni, recerca, educació, visibilitat i desenvolupament sostenible. L'itinerari preveu visites amb experts locals del Geoparc i a diferents museus i centres d'interpretació, com la nova oficina de turisme de la Pobla de Segur o el nou centre d'interpretació de Vilanova de Meià.

A més, es mostraran les millores a les georutes del Geoparc, com els nous panells i mesures de conservació al jaciment d'Orcau-2. En total, la visita preveu la participació dels diferents membres socis del Geoparc (19 municipis i dos consells comarcals) així com uns 50 agents clau i experts del territori, com són els Agents Rurals. Un desplegament important al territori per mostrar la major part dels avenços que s'han dut a terme en el període 2017-2020.

El Geoparc Orígens està gestionat per una associació constituïda el 2015 i formada per 21 membres. La formen els municipis d'Abella de la Conca, Àger, Baix Pallars, Camarasa, Castell de Mur, Coll de Nargó, Conca de Dalt, Gavet de la Conca, Isona i Conca Dellà, la Pobla de Segur, Llimiana, Salàs de Pallars, Sant Esteve de la Sarga, Sarroca de Bellera, Senterada, Talarn, la Torre de Capdella, Tremp i Vilanova de Meià, juntament amb els consells comarcals del Pallars Jussà i la Noguera. Una associació que garanteix la governabilitat i la capacitat de desenvolupar el territori.
 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació