Divendres, 19 d'abril de 2024
esports

Èxit de participants en la primera edició de la «Ultra Pallars 360»

Un total de 381 corredors van prendre la sortida des dels diferents punts d'inici de la prova

Redacció Salàs de Pallars | 6 de setembre de 2021 a les 09:36
Imatge de la sortida de la prova Geotrail a Salàs de Pallars | Jordi Peró
Un total de 381 corredors han participat aquest dissabte en la primera edició de la Ultra Pallars 360, la nova cursa de muntanya pallaresa dins l'àmbit del Geoparc Orígens. Els participants van prendre la sortida des dels diferents punts d'inici de la prova en funció de la distància escollida. Enguany, però, a causa de les restriccions contra la Covid-19, no s'ha pogut realitzar la Ultra de 94 quilòmetres pel seu caràcter nocturn.

Sense dubte, la prova reina va ser la Marató trail amb punt d'inici des de la Pobla de Segur, i amb un recorregut de 49 quilòmetres i 2.100 metres de desnivell positiu. En categoria masculina, Sadovici Fedot va ser el primer en arribar a la meta amb un temps de 4 hores i 45 minuts, seguit de Carles Bartrina i Jordi Balagueró. En categoria femenina, el podi ha estat per a la corredora Carlota Corbella, seguida per Marta Riba i Belen Simarro.

Salàs de Pallars va donar el tret de sortida a la Geotrail, la segona prova de la competició, amb un recorregut de 27 quilòmetres i 1.100 metres de desnivell positiu. El guanyador va ser Marc Gasa en categoria masculina i Lídia Puyals en la femenina. Finalment, l'Entrapussada trail, una caminada de 8 quilòmetres de caire familiar entre Talarn i Tremp, ha donat l'oportunitat de participar a un públic no tant avesat a les proves de resistència.

Aparador del patrimoni paisatgístic del Jussà


La Ultra Pallars 360 ha comptat amb el suport de la marca esportiva Grifone, i ha nascut amb la finalitat de donar a conèixer el patrimoni paistatgístic del Pallars Jussà, una comarca de mitja muntanya on la pràctica del senderisme i el BTT han agafat força en els últims anys.

Els organitzadors de la prova pretenen que el circuit resti actiu durant tot l'any per tal que, a nivell particular, es pugui completar el recorregut per etapes, aprofitant que transcorre per diverses poblacions pallareses.
 

Altres notícies que et poden interessar




 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació