Dissabte, 20 d'abril de 2024
ajuntament de la pobla

La Pobla de Segur dona un nou impuls al polígon industrial

Entre altres aspectes, s’augmentarà el sòl industrial i s’urbanitzaran els carrers que encara no ho estan en un projecte “vital per a la Pobla”

Redacció La Pobla de Segur | 1 de setembre de 2021 a les 09:18
Imatge d'un carrer del polígon industrial de la Pobla | Ajuntament de la Pobla de Segur
Amb l'objectiu d'impulsar el polígon industrial, l'Ajuntament de la Pobla de Segur ha promogut una modificació de l'ordenació urbanística i ha iniciat la reparcel·lació i urbanització pendent del PAU (polígon d'actuació urbanística). Les modificacions previstes van ser aprovades al ple municipal celebrat el 13 de maig passat. 

Les principals modificacions consisteixen, en primer lloc, en augmentar el sòl industrial; d'aquesta manera, l'illa compresa entre els carrers Tros del Roi, Camil Cases, General Moragues i Països Catalans canviarà d'aprofitament urbanístic d'ús residencial a ús industrial. Així mateix, les parcel·les municipals, destinades a equipaments del sector administratiu, passaran de la zona nord a la sud, prop del barranc de Puimanyons.
 

Plànol del projecte de reparcel·lació i urbanització del polígon industrial. Foto: Ajuntament de la Pobla de Segur


Per altra banda, s'urbanitzaran el carrer Bombers Voluntaris, els C i D, així com els dels Països Catalans, i també es doblarà l'amplada del carrer Tros del Roi. Finalment, es realitzaran altres modificacions de l'ordenació urbanística, com reduir l'amplada mínima de 20 metres de les parcel·les, que passarà a ser de 12 metres lineals, o de la superfície mínima de 1.000 metres quadrats de les parcel·les, que es redueix a 500 metres quadrats.

Un projecte "vital per a la Pobla"


Els principals canvis ja es van fer saber als propietaris de les parcel·les del polígon en una reunió celebrada al Molí de l'Oli a finals de juliol. L'alcalde de la Pobla de Segur, Marc Baró, considera que es tracta d'un projecte "vital per a la Pobla", ja que millorarà les condicions del polígon industrial i "ajudararà que s'hi instal·lin noves empreses, un fet que no passava des del 2003”, assegura.
 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació