Dijous, 18 d'abril de 2024
incendi

Declarat un incendi de vegetació forestal a Alins

El foc ha cremat una superfície aproximada d’una hectàrea, segons els càlculs dels Agents Rurals

Jordi Ubach Llorens Alins | 26 d'agost de 2021 a les 14:12
El foc afecta la muntanya de Norís | Bombers
Els Bombers de la Generalitat estan treballant en un incendi de vegetació forestal d’alta muntanya declarat al terme municipal d’Alins. L’avís s’ha donat a les 11:11h d'aquest dijous i fins el lloc s’hi han destinat set dotacions terrestres i cinc mitjans aeris, dels quals tres són helicòpters bombarders i dos avionetes. Tot i que inicialment els Bombers han informat que el foc s’havia originat al Monteixo, l’incendi se situa concretament a la muntanya de Norís, que es troba a poca distància i dins el mateix terme municipal. 

A més, segons ha informat el propi cos, a la zona també s’ha helitransportat personal del Grup de Recolzament d'Actuacions Forestals (GRAF) i de l'Equip de Prevenció Activa Forestal (EPAF) dels Bombers, que han treballat amb eines manuals per tal d’extingir el foc. L'incendi es localitza a una zona d’alta muntanya amb fort desnivell, fet que dificulta les tasques d’extinció.

El foc, provocat molt probablement per un llamp de la tempesta de dimecres, s’ha donat per estabilitzat a les 15:55h. Amb l’ocàs s’ha retirat el dispositiu i els efectius helitransportats del lloc de l’incendi.

Està previst que aquest divendres al matí els Bombers tornin a revisar el perímetre, que segons els càlculs dels Agents Rurals, ha cremat aproximadament una hectàrea. Efectius dels Bombers helitransportats hi treballen aquest divendres amb eines manuals. També sobre el terreny hi actua un helicòpter i tres dotacions terrestres.

 Actualitzacions



 

Altres notícies que et poden interessar





 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació