Dissabte, 20 d'abril de 2024
festes

Tremp programa una Festa Major diversa i amb una trentena d'activitats

Tindrà lloc entre el 7 i el 12 de setembre i en destaca l'actuació del cantant català Miki Núñez

Redacció Tremp | 26 d'agost de 2021 a les 12:50
Imatge d'un dels actes la Festa Major de l'any passat | Jordi Uriach
Tremp escalfa motors per a una nova Festa Major, entre el 7 i el 12 de setembre, que tot i seguir adaptada a la normativa Covid, s'ha plantejat de manera més diversa. L'Ajuntament de Tremp i la Comissió de Festes han treballat per organitzar espectacles i activitats per a tots els públics: concerts, teatre, música per a joves, així com espectacles infantils. Seguint la tònica d'anys anteriors, s'ha intentat potenciar la presència de companyies locals i de la província en les diferents activitats i espectacles.
 
El tret de sortida serà el dimarts dia 7 amb el tradicional pregó de festa major a la plaça Catalunya. Enguany anirà a càrrec de Laura Dos Subirà, cardiòloga de l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona i antiga membre de la Comissió de Festes de Tremp. En total, s'han programat una trentena d'activitats, entre les quals destaquen les actuacions del terrassenc Miki Nuñez o la banda valenciana Nativa.

També destaquen activitats de tipus cultural, com ara una ruta a peu per la ciutat el dijous i el divendres, sota el títol Maria Barbal, de Tremp al món, o la mostra de cultura popular trempolina, el dimarts, que comptarà amb la presència de diferents entitats del municipi, com per exemple l'Esbart Dansaire o la Colla de Diables lo Peirot.
 

Cartell de la festa major d'enguany Foto: Ajuntament de Tremp


Els més menuts també podran gaudir de la festa, amb activitats com els jocs d'experimentació i sonàrium dijous a la plaça de l’Església, amb els jocs tradicionals o amb la gimcana jove El Trempolí/La Trempolina de l'Any, que començarà divendres a les 17h a la plaça de la Creu. 

 

Atès que la festa major coincideix amb la Diada Nacional de Catalunya, també estan programats diversos actes en motiu de la celebració. Divendres a les 19h l'Espai Cultural La Lira acollirà l'acte central de la Diada, i l'endemà, hi haurà una cantada de sardanes a la plaça de l'Església per part de la Cobla de Solsona.

El diumenge, darrer dia de la festa, estarà marcat per diversos concerts i espectacles de caràcter familiar, que culminaran a les 22h de la nit amb els focs artificials, que es podran veure des dels balcons i que marcaran el final d'una Festa Major encara marcada per la pandèmia però amb més activitats programades.

Precisament, per evitar nous contagis, l'ús de la mascareta serà obligatori en tots els espais on es realitizin activitats. Així mateix, caldrà utilitzar gel hidroalcohòlic i un cop dins del recinte, es recomana no moure's de la cadira assignada. Tampoc es podrà accedir al recinte amb begudes ni menjar, i s'haurà de respectar sempre la distància de seguretat. Totes les activitats prorgamades requereixen inscripció prèvia a través del web d’Entrapolis o trucant al 973650005.

Venda d'entrades


A partir del dilluns dia 30 a les 10h sortiran a la venda les entrades i inscripcions per a les activitats del programa de la Festa Major. El programa arribarà aviat a les bústies dels trempolins i també es pot consultar a l’enllaç compartit sota aquestes línies. Les persones que no tinguin accés a internet, podran fer les inscripcions presencialment a la planta baixa del consistori, de dilluns a divendres, de 9 a 14h.

 Programa Festa Major de Tremp 2021
 

Altres notícies que et poden interessar




 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació