Dimarts, 23 d'abril de 2024
literatura

Una ruta literària clourà el centenari del poeta Joan Subirana

El recorregut tindrà cinc parades en homenatge a cinc poemes emblemàtics de l'autor

Redacció Tremp | 26 d'agost de 2021 a les 11:53
Fotografia del poeta Joan Subirana | Arxiu familiar
Aquest divendres tindrà lloc una ruta literària i geològica com a cloenda del centenari del naixement del poeta pallarès Joan Subirana. El recorregut tindrà cinc parades que corresponen a cinc obres emblamàtiques de l'autor. L'activitat ha estat organitzada pel Geoparc Orígens i la família de Joan Subirana.

L'acte començarà a les 8:45h a les piscines d'Isona, mentre que els diferents punts de la ruta seran Abella de la Conca, la Font de les Bagasses, l'Argenteria, el Pont de Claverol i el Càmping Gaset. En cadascun d'aquests llocs es llegirà un poema del llibre Trempirene: poema èpic pirinenc (1981), i que seran complementats amb una breu interpretació geològica de l'entorn. Els desplaçaments es duran a terme amb vehicles particulars. 

Joan Subirana i Ribera va néixer a Senterada l'any 1920 i va morir a Barcelona l'any 1996. Com a activista cultural i professor, va ser un dels impulsors de la llengua catalana després del franquisme, i un gran col·laborador de les diferents entitats de Tremp, com per exemple l'Orfeó, l'Esbart Dansaire, el Casal Catòlic Cultural, el CF Tremp o Ràdio Tremp. L'any 2006, la capital del Jussà el va nomenar fill adoptiu.
 

Altres notícies que et poden interessar




 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació