Dissabte, 20 d'abril de 2024
museus

Èxit de públic en les activitats d'estiu als museus del Pallars

Les visites teatralitzades han sigut el plat estrella

Redacció 25 d'agost de 2021 a les 11:59
L'Esperanceta de Casa Gassia durant una visita teatralitzada a l'Ecomuseu | XMTLLA
Els museus que formen part de la Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran (XMTLLA) encaren durant aquesta setmana la recta final d'un mes d'agost amb una alta afluència de participació en les activitats i actes organitzades pels equipaments. Els responsables dels museus destaquen que durant l'estiu hi ha hagut un degoteig constant de visitants, que en molts casos s'ha traduït en exhaurir totes les places de les activitats destacades.

Al llarg del mes d'agost han tingut especialment bona rebuda les activitats programades pels equipaments del Pirineu i el Prepirineu, on l'afluència de visitants i turistes ha estat especialment notable. És el cas de les visites teatralitzades a càrrec de personatges històrics com l'Esperanceta de Casa Gassia a l'Ecomuseu de les Valls d'Àneu i el Castell de Llordà, o l'Albert Keller, present al Museu Hidroelèctric de Capdella.

Precisament, aquest equipament de la Vall Fosca, juntament amb el Museu de la Conca Dellà, mantenen l'horari ampliat de visites fins al mes de setembre. En el cas d'aquest últim, les visites als jaciments paleontològics s'allargaran fins al dia 12 del mateiux mes. Així mateix, el Museu Hidroelèctric seguirà amb les visites guiades durant les setmanes vinents.

Se'n parlave... i n'hi havie


L'Ecomuseu de les Valls d'Àneu tindrà exposada la mostra Se'n parlave... i n'hi havie, de la qual també es duen a terme visites guiades. Després d'haver estat en itinerància pels diferents equipaments de la Xarxa, aquesta producció retorna a Esterri d'Àneu per quedar-s'hi de manera permanent incorporant algunes peces noves.

L'exposició és una mostra sobre el fenomen de la bruixeria al Pirineu i les Terres de Ponent, organitzada i produïda per la Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran. La mostra il·lustra els resultats de la recerca sobre la bruixeria impulsada des de la Xarxa i duta a terme entre els anys 2015 i 2017.
 

Altres notícies que et poden interessar




 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació