Divendres, 19 d'abril de 2024
mostremp

El Mostremp tanca el 10è aniversari amb més de 1.000 assistents

El curtmetratge 'La Pared', de Gala Gracia, ha estat el guanyador del festival

Redacció Tremp | 23 d'agost de 2021 a les 10:23
Magda Borrell i Ferran Castells presentant l'entrega de premis | Jordi Uriach
El Mostremp, el festival de cinema rural al Pallars, ha tancat aquest diumenge l'edició del seu 10è aniversari amb la projecció del documental Camí d'Àrreu, d'Aleix Gallardet. Un film que mostra la visió del despoblament del món rural a través de la història del poble d'Àrreu, a les Valls d'Àneu, a conseqüència de la seva incomunicació i les desavinences entre els veïns per la manca d'una carretera.

El dia anterior, dissabte, es va dur a terme l'entrega de premis, que va coronar el curtmetratge La Pared, de Gala Gracia, com a guanyadora del festival. Es tracta d'un film que mostra el divorci des d'una visió infantil, i al qual el jurat va atorgar un premi de 2.000 euros. Pel que fa al vot del públic, dotat amb 1.000 euros, va ser per al documental Erroak, de Sergio Azkarate, que tracta del despoblament de Vitòria.

A la secció Infantil i Juvenil, el premi Víctor del Val va anar a parar a dos projectes. Per una banda, al film El Monstre, de l'Institut de Tremp, i per l'altra, a Deixa'm, de l’Escola Valldeflors. En aquesta secció, el jurat ha fet una menció especial al film Piratas, també de l'institut trempolí. Finalment, el premi Terradets, que guardona el millor curtmetratge de la secció Pallars, Ribagorça & Geoparc, ha estat per El Miedo, d'Irene Obiols, dotat amb 750 euros.

Èxit d'assistència


En total, més de 1.000 persones han assistit a les diferents sessions del festival, repartides en sis dies. A banda de les projeccions, també s'han realitzat activitats relacionades amb el món de la imatge, diversos tallers, així com una gimcana i un concert. El 10è Mostremp, encara no ha acabat formalment, ja que aquest dijous el Mostremp sobre rodes farà la darrera parada a Guàrdia de Noguera a les 22h.
 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació