Divendres, 19 d'abril de 2024
joves

Un 30% dels joves del Jussà no es veu treballant al Pallars

Més de 600 joves de la comarca expressen les seves inquietuds a través d’una enquesta coordinada per l’Oficina Jove del Pallars Jussà

Redacció Tremp | 23 d'agost de 2021 a les 08:18
L’enquesta ha recollit les inquietuds dels joves del Pallars Jussà | Arxiu
Durant els darrers mesos s’ha dut a terme un treball de diagnosi de la realitat dels joves del Pallars Jussà d’entre els 12 i els 30 anys, que ha permès obtenir dades a nivell comarcal i també municipal sobre les necessitats i inquietuds de la joventut pallaresa així com de la realitat que l’envolta. Un treball de recerca impulsat per les àrees de Joventut dels ajuntaments de Tremp, la Pobla de Segur, Talarn i Isona i Conca Dellà i que s’ha coordinat a través de l’Oficina Jove del Pallars Jussà, alhora que ha comptat amb la col·laboració dels centres d’ensenyament secundari de la comarca.

L’opinió dels enquestats i les enquestades ha permès obtenir dades sobre temes molt diversos que afecten al dia a dia de les persones joves així com al seu procés d’emancipació, com per exemple les dificultats per accedir a un habitatge o a un lloc de feina, les expectatives que tenen de cara a accedir a una oferta educativa o d’oci a la comarca que cobreixi les seves necessitats.

L’enquesta ha permès detectar, per exemple, la preocupació de les persones joves respecte a la salut mental i emocional o la reivindicació per incrementar l’oferta educativa de la comarca amb estudis artístics de Batxillerat, que ara s’han de fer fora. Així mateix gairebé un 30% del jovent enquestat directament no es veu treballant al Pallars en un futur per la manca d’oportunitats.

Donat que les necessitats i expectatives del jovent van canviant en funció de l’edat, s’han elaborat dos tipus d’enquesta, una dirigida a joves de 12 a 18 anys en la qual han participat 470 persones i una altra per als de 19 a 30 anys que l’ha obtingut 150 respostes. Les dades quantitatives de l’enquesta s’han complementat amb espais de debat que s’han dut a terme amb joves de diferents col·lectius i edats en diversos municipis de la comarca. Aquestes converses han permès obtenir informació qualitativa sobre els temes que importen els joves, aportant matisos a la informació extreta de l’enquesta.

El consell comarcal i els ajuntaments que han participat en el projecte tenen com a objectiu utilitzar aquestes dades per elaborar una anàlisi de la realitat juvenil de la comarca i dels seus municipis que serà la base de les polítiques per a joves que s’impulsin a partir d’ara. 
 

Altres notícies que et poden interessar:




 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació