Divendres, 19 d'abril de 2024
incivisme

Denunciats per banyar-se a l’estany petit de Saburó, a la Vall Fosca

Els Agents Rurals també han denunciat un grup de persones per no recollir la brossa generada al pantà de Sant Antoni

Redacció 18 d'agost de 2021 a les 08:40
Una persona banyant-se a l’estany de Saburó, quelcom prohibit | Agents Rurals
Els Agents Rurals han denunciat aquest dimarts un grup de persones que s’estava banyant a l’estany petit de Saburó, a la Vall Fosca. L’estany està situat a la zona perifèrica del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i això li dona unes singularitats especials, com la prohibició de banyar-s’hi. Els agents recorden que les cremes solars i els repel·lents perjudiquen molt els ecosistemes. Els denunciats s’exposen a una multa d'entre 150 i 300 euros.

Fa pocs dies, precisament, des del veí Parc Natural de l’Alt Pirineu, recordaven que cal evitar sempre banyar-se als estanys alpins, ja que les toxines de la pell i les cremes tenen efectes sobre les aigües, la fauna i la flora de la zona i són letals pels amfibis. També està prohibit pernoctar als aparcaments i caminar per sobre de les molleres fora de les passeres de fusta.

Incivisme i brutícia


Per un altre costat, els Agents Rurals han fet una crida a tenir cura de l’entorn després d’un nou cas d’incivisme a l’embassament de Sant Antoni, al terme municipal de Conca de Dalt. El cos mediambiental de la Generalitat va haver de denunciar diumenge els propietaris de quatre vehicles, els usuaris dels quals no van recollir la brossa que van generar a la zona abans de marxar. Segons han destacat, prèviament havien estat avisats de l'obligatorietat d'emportar-se-la. En aquest cas, la multa sortirà a un mínim de 300 euros per vehicle.
 

 

Altres notícies que et poden interessar




 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació