Divendres, 19 d'abril de 2024
mostremp

El 10è Mostremp escalfa motors amb el nou clip promocional

El certamen pallarès tindrà lloc del 18 al 22 d'agost amb molts treballs centrats en la Covid

Redacció Tremp | 16 d'agost de 2021 a les 14:24
Imatge de la sessió del ‘Mostremp sobre rodes’ a Guàrdia de Noguera | Mostremp
El Mostremp, la mostra de cinema rural del Pallars, ha fet públic el clip promocional de l'edició d'enguany, la desena des què va començar, l'any 2012. El muntatge ha estat realitzat per Guadalupe Amongero, de l'Escola d'Art Leandre Cristòfol de Lleida. La mostra, que tindrà lloc entre el 18 i el 22 d'agost, preveu espectacles infantils, propostes per als més joves, concerts, tallers, masterclass i molt de cinema.
 
La pel·lícula que donarà el tret de sortida al festival, Almost Ghosts, de la directora Ana Ramón Rubio, no s'ha projectat encara en cap sala. Un fet, que per al director de la mostra, Jose Bergés, significa que cada cop més s'aposta per estrenar els treballs al Mostremp. Pel que fa a la sessió de cloenda, emmirallant-se en l'edició passada, es projectarà un documental, en aquest cas Camí d'Àrreu, d'Aleix Gallardet.

Durant els dies de la mostra també es duran a terme les projeccions de les diferents seccions del festival. Així, el dia 19 serà el torn de la secció Pallars, Ribagorça & Geoparc, durant la qual també es realitzarà l'Especial 10 anys de Cinema als Pallars i Ribargorça. Per altra banda, la secció oficial comptarà amb dos dies de projeccions, el divendres 20 i el dissabte 21.

També el dissabte es projectarà el documental El misteri del Nil, estrenat l'any 2005 sota la direcció de Jordi Llompart, que també oferirà una masterclass sobre el documental en format IMAX. Encara quedarà temps per a la presentació de la secció Victor del Val, anomenada així en record del professor de llengua i literatura castellana de l'Institut de Tremp. Finalment, el diumenge 22 serà el torn de la sessió Finestra Actualitat. El diari Pallars Digital és, un any més, el mitjà oficial de la mostra.

El Mostremp sobre rodes ja està en marxa


A més, la mostra no deixa de banda el territori i en aquesta 10a edició no hi falta la proposta Mostremp sobre rodes, que acosta a les poblacions pirinenques curts d'altres edicions. De moment, ja ha recorregut set pobles del Pallars, entre els quals Rialp, Esterri d’Àneu, Guàrdia de Noguera o Talarn. Aquest mateix dilluns, la mostra ambulant farà parada a Sort, i els pròxims dies també farà camí cap a la Pobla de Segur, la Terreta i Salàs de Pallars.
 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació