Dissabte, 27 d'abril de 2024
onada de calor

Sant Romà d’Abella registra la temperatura més alta de Catalunya amb 43,1ºC

Es tracta del valor més alt assolit en tot l’episodi actual d’onada de calor, seguit pels 43ºC registrats també aquest dissabte a Tremp

Jordi Ubach Llorens Tremp | 14 d'agost de 2021 a les 18:14
Imatge de Sant Romà d’Abella, al terme d’Isona i Conca Dellà | Gustau Erill
L’estació meteorològica de Sant Romà d’Abella, amb 43,1ºC, ha assolit la temperatura més alta d'aquest dissabte a Catalunya i, de retruc, de tot l’episodi d’onada de calor, ja que la màxima fins ara la tenia Artés (el Bages) amb 42,8ºC, registrada dijous. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, segueix al nucli isonenc l’estació meteorològica de Tremp, que ha arribat als 43ºC. Al Pallars, la Pobla de Segur també ha assolit una xifra prou destacable -sisena a Catalunya- amb 41,8ºC.

Els 43,1ºC de Sant Romà d’Abella es queden a només 7 dècimes de la temperatura màxima absoluta mai registrada a Catalunya, que són els 43,8ºC d’Alcarràs (el Segrià) del juny de 2019.

L’onada de calor ha arribat aquest dissabte al seu punt àlgid a gran part de Catalunya i s’han fregat els 43ºC en altres punts. La temperatura és especialment alta a muntanya, amb valors propers als rècords històrics. A Espot, a 2.519 metres, s’han registrat 21,2ºC i al Montsec d’Ares, a 1.572 metres, 30,9ºC. 

Aquest és el quart dia de l’onada de calor, després d'un dijous amb els primers rècords i un divendres en què la temperatura es va frenar lleugerament. El dia ha començat amb mínimes tropicals a una gran part del país, és a dir, amb temperatures que no han baixat dels 20ºC. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat l’avís de màxim nivell de perill per calor en 35 comarques catalanes. 
 

Altres notícies que et poden interessar





 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació