Divendres, 19 d'abril de 2024
Piragüisme

Finalitza amb èxit el Campionat d'Espanya d'Eslàlom Olímpic a Sort

Les proves han comptat amb la participació de la medallista olímpica a Tòquio, Maialen Chourraut

Redacció Sort | 9 d'agost de 2021 a les 11:25
L'AEPallars calcula que els beneficis sobre el territori superaran els 110.000 euros gràcies al campionat | AE Pallars
Aquest cap de setmana Sort ha acollit amb un èxit rotund el 27è Campionat d'Espanya d'Eslàlom Olímpic. El Camp d'Eslàlom l'Aigüerola de la capital del Pallars Sobirà ha estat el punt de reunió de 260 palistes de 15 clubs d'arreu de l'estat i convidats de França en la que s'ha convertit, segons la Federació Espanyola de Piragüisme (RFEP), en una de les finals més multitudinàries de la història d'aquesta esport.

Les categories participants van ser les Junior, Sènior i veterans tant masculines i femenines amb les embarcacions de C1, K1 i C2. En les categories reines Sènior K1 les olímpiques Maialen Chourraut i Núria Vilarrubla es van endur l'or i la plata. En categoria masculina, el podi va estar format per Pau Etxaniz, Joan Crespo i Unai Nabascues. Cal destacar la importància de les categories sèniors K1 i C1, ja que també estava en joc el pas als propers campionats europeus i mundials.

Les proves han estat dominades en gran part pel Club Atletico San Sebastián, que s'ha endut la primera posició, seguit del Club Cadí Canoe-Kayak, mentre que la Societat Esportiva Santiagotarrak ha aconseguit el tercer lloc al podi. Per la seva banda, l'Associació Esportiva (AE) Pallars va obtenir els millor resultat en dècades en quedar setena en la categoria absoluta i aconseguint una medalla d'or i una de plata.
 
Abans del lliurament de medalles, l’AE Pallars va fer una menció especial a Àngel Garcia Quintal, lliurant-li la piragua d'or de l'entitat per la seva col·laboració en els últims anys en el bon control dels cabals d'aigua per part d'Endesa/Enel, bàsics per al desenvolupament d'una competició d'aquest nivell. També s'ha fet un reconeixement molt especial a tots els piragüistes olímpics vinguts de Tòquio, Maialen Chourraut, Núria Vilarrubla, David Llorente i Ander Elosegi.

El club organitzador de les proves, l’AE Pallars, estima el cost total de la competició en uns 18.000 euros i calcula que l'impacte sobre el territori fàcilment superarà els 110.000 euros, a part de l'important ressò en els mitjans, tant en les xarxes com a la televisió. A més, consideren que totes les autoritats polítiques assistents a les proves van quedar impressionades per la capacitat organitzativa tant en recursos humans com tècnics dedicats a aquest esdeveniment.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació