Dijous, 18 d'abril de 2024
Habitatge

El Pallars Sobirà vol més lloguer social: «Construeix comarca, lloga el teu pis»

Promociona el servei gratuït i personalitzat per aconseguir que hi hagi més pisos en lloguer social per a fixar població

Redacció 3 d'agost de 2021 a les 07:23
Vista de Sort, en una imatge d'arxiu | Bernat Baylina
"Construeix comarca, lloga el teu pis!" és la iniciativa que activa el Consell Comarcal del Pallars Sobirà. Amb l'objectiu de fixar més població al territori, promociona els serveis gratuïts perquè creixi el nombre de pisos en lloguer social.

"Donar vida a habitatges tancats és donar vida a la comarca". Amb aquesta màxima, el Consell Comarcal del Pallars Sobirà posa en marxa una campanya que busca aconseguir més pisos en lloguer social. L'objectiu final: fixar població a la comarca.

Després d'analitzar que al territori falta gent, el Consell Comarcal subratlla que a la comarca hi ha cases suficients per a acollir-hi tant gent que n'ha marxat com d'altra de nova que vulgui arrelar-hi. Amb el lema "Construeix comarca, lloga el teu pis!", el Consell Comarcal es dirigeix a tothom qui tingui un habitatge disponible i li vulgui donar vida.

La iniciativa destaca que l'Oficina Local d'Habitatge permet posar un pis o casa a lloguer de forma segura i gratuïta. L’oficina d’habitatge és un servei gratuït del consell comarcal que facilita els tràmits i dóna garanties i assegurances als propietaris. Incloure un pis a la borsa d'habitatge permet llogar-lo, fer-ho amb garanties, optar a la possibilitat d'ajuts i tenir un assessorament personalitzat. I tot, de manera gratuïta.

Una acció de reactivació econòmica


El Consell ha editat 2.000 fulls volants, que es repartiran a bústies d'arreu de la comarca, així com un total de 1.500 postals que es podran localitzar a bars i comerços. També hi haurà campanya digital per xarxes socials. Es vol que el missatge "El teu pis construeix Pallars Sobirà; el teu pis repobla la comarca" arribi a tot arreu i es faci efectiu que "Tu hi guanyes; el Pallars Sobirà, també".


La campanya és una iniciativa conjunta de l'Oficina Local d'Habitatge i de l'àrea de reactivació socioeconòmica Covid-19. L'acció forma part del pla de reactivació comarcal, redactat per donar sortida a aquelles mesures de resposta a la situació d'emergència provocada per la pandèmia. El pla inclou d'altres mesures socioeconòmiques que també s'han executat enguany.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació