Dimecres, 24 d'abril de 2024

Tast de vins d'alçada elaborats al Pallars Sobirà a la cota 2.000 de Port Ainé

Un grup de sommeliers de Lleida i Tarragona han participat a la trobada, amb vins del Celler del Batlliu i formatges del Tros de Sort

Pallars Digital 27 de gener de 2014 a les 17:42
Un grup de sommeliers de restaurants de Lleida i Tarragona han degustat els vins que s'elaboren al Pallars Sobirà en una cata organitzada a la cota 2.000 de l'estació d'esquí de Port Ainé. Els sommeliers han tastat els vi del Celler del Batlliu de Sort (D.O Costers del Segre) i del celler Comunica (D.O Montsant). 
 
El tast ha volgut reivindicar els vins d'alçada que s'elaboren al Pallars Sobirà i la unió que existeix entre el territori i els productes que s'hi elaboren. Anna Martí, de la distribuïdora de vins Vila Viniteca, ha explicat que els vins en alçada es tasten millor i ha afegit que ho han pogut comprovar aquest dilluns a Port Ainé. 
 
El tast de vins ha anat acompanyat d'un maridatge amb formatges del 'Tros de Sort'. Es tracta d'uns vins que busquen representar l'essència de la terra on s'han concebut: el Pallars Sobirà. 
 
Els sommeliers han pogut captar l'essència d'aquest vi elaborat a l'únic celler del Pallars Sobirà. Les vinyes del Celler el Batlliu de Sort es troben a 900 metres d'alçada i els seus promotors volen que en cada ampolla hi hagi el territori reflectit. Els esquiadors que han visitat l'estació de Port Ainé aquest dilluns també han pogut tastar els vins que s'elaboren en aquesta terra. 
 
El celler del Batlliu de Sort, al Pallars Sobirà, és una iniciativa empresarial de quatre joves del municipi que l'any 2006 van decidir recuperar la vinya, una activitat tradicional de la zona que s'havia perdut fa dos segles. Aquests joves es van proposar recuperar aquest cultiu al Sobirà, i dos anys després donaven llum verd al projecte i constituïen la societat, compraven el terreny i plantaven els primers 18.000 ceps. Actualment tenen plantades unes 6 hectàrees de ceps. El celler té unes 10 hectàrees.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor