Diumenge, 28 d'abril de 2024
incendi

Estabilitzat l’incendi de vegetació forestal al Pui d’Urdosa, a Llavorsí

Els Bombers revisaran la zona demà al matí amb els mitjans aeris mentre diversos efectius controlaran el perímetre de l’incendi, que ha cremat 1,5 hectàrees

Jordi Ubach Llorens Llavorsí | 21 de juliol de 2021 a les 21:50
Efectius dels Bombers treballant aquesta tarda per apagar les flames | Bombers
Els Bombers de la Generalitat han treballat aquest dimecres en l’extinció d’un incendi de vegetació d’alta muntanya que s’ha declarat al migdia en una zona de difícil accés al Pui d’Urdosa, a la solana de Biuse, al terme municipal de Llavorsí. L’avís s’ha rebut a les 13:22h i de seguida s’han activat cinc mitjans aeris i 10 dotacions terrestres dels Bombers, que han treballat pràcticament fins a l’ocàs amb l’objectiu d'apagar les flames.
 
Segons han informat els Bombers, l'estratègia ha consistit en estabilitzar el foc amb les descàrregues dels mitjans aeris i amb el suport d'efectius terrestres, que han ajudat a rematar els punts calents de l’incendi. Durant la tarda s’han unit a les tasques d’extinció dos dotacions terrestres més, i finalment han estat 12 les que hi han treballat. L’objectiu d’estabilitzar les flames s’ha assolit al voltant de les 21:15h del vespre. 
 
Aquest dijous al matí està previst que s'enlairin els mitjans aeris per tal de sobrevolar i revisar la zona cremada. També es destinaran efectius per treballar amb eines manuals i línia d'aigua per tot el perímetre de l’incendi, que ha afectat una superfície provisional aproximada d’1,5 hectàrees, segons els primers càlculs sobre el terreny dels Agents Rurals

La primera hipòtesi apunta que l'incendi s'hauria provocat per causes naturals, per la caiguda d'un llamp després de la tempesta que va caure ahir a la zona. El Pui d'Urdosa és una muntanya de 2.226 metres d’altitud que es troba entre els municipis de Farrera i de Llavorsí.

Perill d’incendi molt alt a tot Catalunya


L’incendi ha arribat el mateix dia de l’advertiment del servei de Prevenció d’Incendis Forestals del Departament d’Acció Climàtica, que ha assegurat que els propers tres dies -de dijous a dissabte- el perill d’incendis serà alt o molt alt a tot Catalunya. El motiu, segons asseguren, l’acusada sequera al litoral i prelitoral de Barcelona i Girona, junt amb l’increment de la temperatura, la baixada de la humitat i els vents del sud i de ponent.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació