Divendres, 26 d'abril de 2024
pdecat

L'alcalde de Rialp, Gerard Sabarich, nou president del PDECat al Pirineu

Per Sabarich, els Jocs Olímpics d’Hivern 2030 són “un revulsiu que com a pirinencs no podem deixar escapar”

Tomàs Garcia / Jordi Ubach Puigcerdà | 16 de juliol de 2021 a les 10:27
Gerard Sabarich, alcalde de Rialp, en una imatge d'arxiu | ACN
L'alcalde de Rialp, Gerard Sabarich, ha estat escollit aquest dijous nou president del PDECat a la vegueria del Pirineu. L'elecció s'ha produit durant l'assemblea de la vegueria celebrada a Puigcerdà. En la nova executiva també hi seran presents els presidents comarcals del partit, els alcaldes i els presidents de consells comarcals. La renovació de l'executiva pirinenca arriba menys d'un any després de la dimissió en bloc dels alts càrrecs del partit a la regió arran de la crisi amb Junts per Catalunya.

Segons Sabarich, la nova direcció té com a objectiu "continuar essent la força política que ofereix bon govern i experiència", alhora que reivindica que són "els que transitem pel carril central del catalanisme". Per Sabarich, és clau seguir gaudint de presència territorial i ha afegit que la voluntat “no és només mantenir les alcaldies, sinó ampliar-les a les properes eleccions municipals”.

L'episodi va suposar la renúncia de l'anterior presidenta del Partit Demòcrata al Pirineu, Mayte Rivero, així com dels presidents comarcals del Sobirà i del Jussà, Joan Montaña i Josep Ramon Lloret, que finalment van renovar els seus càrrecs dos mesos després. Per la seva banda, Rivero va ser substiduïda de manera provisional per l'alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira. Qui no va tornar al partit postconvergent, però, va ser la pròpia Mayte Rivero, ni tampoc els tres regidors de l'Ajuntament de Tremp o l'actual regidora de Sort, Imma Gallardo.

Precisament, Gerard Sabarich va ser un dels alcaldes del Pallars, juntament amb els Conca de Dalt, Llimiana i Sarroca de Bellera, que va decidir quedar-se al Partit Demòcrata després de la ruptura amb la formació de Carles Puigdemont. Per altra banda, segons el comunicat del PDECat, la renovació va lligada a l'elecció d'Àngels Chacón com a secretària general del partit en la darrera Assemblea Nacional de la formació.

El PDECat reivindica els Jocs d’Hivern


Davant la petició del president Aragonès al Comitè Olímpic per contemplar la candidatura Pirineus-Barcelona com a seu dels Jocs Olímpics d'Hivern de 2030, el PDECat ha afirmat en un comunicat que l’esdeveniment és “una oportunitat essencial per pivotar la construcció del país cap a les comarques de Ponent i del Pirineu, i demostrar la sensibilitat per un territori divers, plural i potent”. 

En aquest sentit i en declaracions a Pallars Digital, Sabarich creu que els Jocs d’Hivern són “un revulsiu que com a pirinencs no podem deixar escapar”. L’alcalde de Rialp ha reivindicat els anys de treball que a nivell local s’han dedicat a la candidatura olímpica i ha assegurat que li “sobta” que aquesta es qüestioni cada cop que hi ha un canvi de govern a Catalunya. Un esdeveniment que, segons Sabarich, servirà per “posicionar el Pirineu al món com a destinació de neu” i que ha de deixar un llegat important en un territori “que fa anys que està abandonat”.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació