Diumenge, 26 de maig de 2024
Dis la teva!

Pirineus-Barcelona 2030, l’oportunitat que necessitem

Article del delegat del Govern a l’Alt Pirineu i Aran, Ricard Pérez, que es mostra favorable a la celebració dels Jocs d'Hivern

Redacció 13 de juliol de 2021 a les 12:47
Ricard Pérez, delegat del Govern al Pirineu | Junts
Senyor director,

Durant anys hem utilitzat la paraula “oportunitat" com un concepte d’esperança i il·lusió. Si la mencionem seguida de Pirineu, es converteix en una promesa de futur cap als nostres joves, al nostre teixit productiu, la qualitat de vida, etc. 

Ara se’ns presenta una nova oportunitat i un gran repte, la possibilitat d’acollir la candidatura dels Jocs Olímpics d’Hivern Pirineus-Barcelona 2030. Un projecte engrescador pel nostre territori i la nostra gent, que ha de tenir com a objectiu situar-nos al mapa a nivell internacional i impulsar-nos tant econòmicament i demogràficament. 

És ineludible que han de ser uns Jocs Olímpics sostenibles, aprofitant les instal·lacions existents i conservant l’entorn natural del Pirineu, fet que els ha de fer diferents i innovadors. Hem de buscar els beneficis que ens aporta aquesta nova possibilitat, sense deixar de banda la nostra essència.

El Parlament de Catalunya va fer dijous un pas endavant instant al Govern a presentar la candidatura d’uns Jocs Olímpics que necessàriament han de comptar amb el consens i la participació de la gent del territori. No tindria sentit celebrar un esdeveniment com aquest en contra de la seva voluntat, però no podem renunciar-hi sense abans haver analitzat tot allò que ens pot aportar, tant positiu com negatiu. És per aquest motiu que des de la Delegació del Govern a l’Alt Pirineu i Aran afrontem aquest repte proactivament per tal que els Jocs Olímpics Barcelona-Pirineus 2030 siguin una realitat i un èxit si els pirinencs i pirinenques així ho decideixen.

Ricard Pérez i Llordés
Delegat del Govern a l’Alt Pirineu i Aran

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació