Dimarts, 23 d'abril de 2024
meteorologia

Onada de calor: com afectarà al Pallars la «bèstia africana»?

Temperatures significativament altes en diverses zones del país, en un cap de setmana de molta xafogor

Victor Rodrigo Catalunya | 9 de juliol de 2021 a les 15:55
Espanya registrarà una onada de temperatures molt altes | Europa Press
Alerta a tot l'estat espanyol per una forta onada de calor d'origen africà que afectarà tota la península durant el cap de setmana. Les temperatures augmentaran de manera significativa al sud d'Espanya i a la zona central de l'Estat, però Catalunya pot sortir indemne d’aquesta "bèstia africana" que colpejarà dissabte i diumenge amb temperatures que, segons les previsions -que poden variar en les pròximes hores-, poden arribar fins a 47, 48 o 49 graus.

Diumenge serà el pic de calor per a Catalunya: es registraran entre 37 i 40 graus a la zona central del país, especialment a la zona del Segrià. Al Pallars també ens pot afectar, ja que com és habitual en aquestes calorades, la Conca de Tremp i la Conca Dellà acostumen a figurar entre les zones amb els registres de temperatura més alts de tot el país. Tot i que des dels serveis meteorològics es consideren unes dades normals, s'han activat avisos a la zona de les comarques de Girona per dissabte, amb temperatures de fins a 37 graus, i per diumenge a la zona de la Cerdanya i l'Alt Pirineu

Les prediccions d'aquest divendres apunten que les temperatures augmentaran lleugerament respecte de les d'aquesta setmana en tot el territori català. Pujaran, però no era un fet imprevisible, doncs les temperatures es mantindran en els nivells considerats com a normals per un juliol a Catalunya. 
 
El Pirineu pallarès pot registrar diversos xàfecs, a nivell local, a partir d'aquest divendres, però les previsions del Meteocat asseguren que no hi haurà pluja en tot el cap de setmana. A tot el territori l'ambient serà calorós, proporcionant una sensació tèrmica molt més elevada del que serà en bona part de Castella, Andalusia, Múrcia, l'Aragó, Madrid i altres comunitats espanyoles. El litoral català es veurà marcat per la xafogor i la humitat durant els dos dies.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació