Divendres, 19 d'abril de 2024
obres

Les obres per reobrir Mont-rebei començaran el proper dilluns

Una esllavissada va malmetre el camí del congost el novembre passat, obligant a tallar la via d’accés pallaresa

Redacció Sant Esteve de la Sarga | 9 de juliol de 2021 a les 10:05
El congost de Mont-rebei, en imatge d'arxiu | Albert Alemany
L'Ajuntament d'Àger ha rebut el vist-i-plau de la Generalitat per iniciar les obres de reobertura del congost de Mont-rebei, tancat des de fa vuit mesos per una eslavissada produïda al mes de novembre. Segons el diari La Manyana, fa dos mesos el consistori agerenc va tramitar d'urgència els treballs de reparació, però van ser aturats pel Departament de Territori a causa de la nidificació de diverses aus protegides de la zona.

Després de la llum verda dels Agents Rurals, les obres podran començar el proper dilluns i s'allargaran fins a finals d'agost, amb un cost de 85.000 euros aportats per la Diputació de Lleida. Per altra banda, tal com avança el diari Segre, la navegació pel Noguera Ribagorçana i part del pantà de Canelles es limitarà en dies concrets mentre durin les obres i sempre que no existeixi perill de caiguda de roques.

Tot i que els accessos a Mont-rebei han estat tancats des del novembre, durant aquests mesos hi ha hagut excursionistes que han continuat accedint-hi sense permís. En aquest sentit, quan es va produir l'esllavissda, l'alcalde de Sant Esteve de la Sarga, Jordi Navarra, va denunciar que l'espai estava "molt mal gestionat", i advertia que a més de reparar el camí, també calia regular l'aforament.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació