Dijous, 25 d'abril de 2024
museu de la sal

Alumnes de Sort participen a la prova pilot de l’«escape room» del Museu de la Sal de Gerri

La proposta neix per fer conèixer el patrimoni saliner de Gerri de la Sal als més joves de la comarca

Redacció 25 de juny de 2021 a les 11:01
Els alumnes al Museu de la Sal de Gerri | Ajuntament de Baix Pallars
Els alumnes de 5è de l’Escola Àngel Serafí Casanovas de Sort han visitat aquesta setmana el Museu de la Sal de Gerri de la Sal per treballar la geologia de la zona, la història del poble i el seu lligam amb la sal, un fet que ha marcat el desenvolupament i l’economia de la gent de la localitat. 

A partir del joc de pistes Desescapa’t, el grup de classe s’ha dividit en cinc equips, i durant gairebé dos hores, han après jugant intensament per dins l’Alfolí, el gran magatzem de la sal que alberga el museu. La proposta consiteix en un seguit d’activitats lúdiques basades en el currículum de l’etapa superior de Primària i la primera de Secundària.

Seguidament s'ha fet una visita a les salines, on els nois i noies han rebut una petita explicació sobre la dansa típica del poble, la Morisca. Els alumnes que viuen a Gerri de la Sal han fet d’amfitrions i han ensenyat als seus companys i companyes el pont i el Monestir de Santa Maria.

La iniciativa s’ha promogut des de l’Ajuntament de Baix Pallars, amb el suport del Geoparc Origens, i la proposta didàctica s’ha ingeniat des d’Obaga Activitats, empresa de serveis educatius del Pallars. La intenció és apropar el patrimoni i oferir una proposta cultural completa, per tal de gaudir d'un dia sencer a la zona.

Aquest estiu es podrà participar durant uns dies concrets de la proposta didàctica a nivell familiar i després d’aquest primer dia de prova, a partir del proper curs, les escoles i instituts que ho desitgin ja podran gaudir del joc.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació