Divendres, 26 d'abril de 2024
govern

El Govern aprova l'estructura del nou Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

La cartera reuneix competències de les antigues conselleries d’Agricultura i de Territori i Sostenibilitat

Redacció 23 de juny de 2021 a les 11:51
Oriol Anson, secretari d’Agenda Rural | Govern
El Consell Executiu de ha aprovat aquest dimarts l’estructura del nou Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural que estarà compost de cinc unitats directives: la Secretaria General, la Secretaria d’Acció Climàtica, la Secretaria d’Alimentació, la Secretaria d’Agenda Rural i la Direcció General de Política Marítima i Pesca Sostenible.

La Secretaria d’Acció Climàtica serà la responsable de la lluita contra el canvi climàtic i l’impuls de la transició energètica cap a les renovables. En dependran les direccions generals de Polítiques Ambientals i Medi Natural; de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic o els plans i programes sobre protecció de la qualitat de l’aire i reducció de la contaminació acústica i lumínica.

La Secretaria d’Alimentació, de nova creació igual que la Secretaria d’Agenda Rural, serà l’encarregada d’establir els controls oficials de la cadena alimentària, l’ordenació i el foment de la producció agrícola i ramadera, les polítiques relacionades amb les empreses agroalimentàries, i els segells, els indicadors i les marques de qualitat. Promourà el patrimoni alimentari i la gastronomia del país, les indústries i els mercats alimentaris, i també ha de donar suport al funcionament del Consell Català de l’Alimentació.

La Secretaria d’Agenda Rural tindrà entres les seves funcions establir les polítiques en matèria de planificació territorial agrària, infraestructures agràries i regadius, recuperació d’espais agraris i de desenvolupament rural, així com de les polítiques en matèria forestal, fruits silvestres, pesca continental i activitats cinegètiques. Exercirà també les competències del Departament en les qüestions de la Política Agrària Comuna (PAC).

Oriol Anson, al capdavant d’Agenda Rural


El Govern també ha fet públic el nomenament d'Oriol Anson Fradera com a secretari d’Agenda Rural del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. Fins ara director general de Desenvolupament Rural del Departament, Anson és nascut a Mataró, l’any 1963. Amb anterioritat també havia estat Cap de l’Oficina de Relacions Sectorials i Exteriors, a més d’exercir responsabilitats diverses en l’àmbit privat i de les organitzacions agràries.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació