Dissabte, 20 d'abril de 2024
carreteres

​Junts reclama un calendari d'execució per la millora de l'N-260 al seu pas per l'Alt Pirineu

La senadora pallaresa Mayte Rivero adverteix que "les dècades d'incompliments" son un impulsor per "buidar territoris" per la falta d'oportunitats

Redacció 23 de juny de 2021 a les 09:42
Inici del coll de Perves, a l’N-260, al seu pas per Xerallo | GSV
La senadora per Lleida, l'Alt Pirineu i l'Aran de Junts, la pallaresa Mayte Rivero, ha reclamat aquest dimarts al Ministre de Transports, Mobilitats i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, un "calendari d'execució per a les obres de millora de l'N-260, a la demarcació de Lleida". En una pregunta dirigida al ministre durant la sessió de control al Senat, Rivero ha denunciat que “les dècades d'incompliments" per part de l'executiu espanyol amb l'Eix Pirinenc "son un impulsor per buidar els territoris per la falta d'oportunitats".

La senadora ha explicat que "dels 193 quilòmetres de l'N-260 de l'Alt Pirineu, tan sols 56 han estat atesos", i que "el que hauria de ser una carretera nacional segueix sent, en molts trams, un pas estret amb mal paviment, despreniments perillosos i cunetes obstruïdes que comporten una alta sinistralitat, especialment a l'hivern". En aquest sentit, Rivero ha insistit en reclamar que "s'abordi aquesta demanda" que "resta oportunitats al territori i a la seva gent", perquè "després de tantes demandes ens hem guanyat el dret a exigir solucions".

Finalment, Rivero ha lamentat que hi hagi "projectes que s'eternitzen i anuncis que no es materialitzen", i ha posat com exemple les variants de la Pobla de Segur o Senterada, el pas de vianants del pont de la Noguera Pallaresa a Sort, així com el tram entre Xerallo i el Pont de Suert, entre d'altres. Malgrat que el ministre s'ha escudat en la "dificultat i l'elevat cost" del projecte, Rivero li ha contestat que "la complexitat i l'alt cost la pateixen a l'Alt Pirineu, per les males connexions i el greuge comparatiu amb altres territoris".

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació