Divendres, 19 d'abril de 2024
ramaderia

Ramaders del Sobirà reclamen materials més sostenibles per embolicar les bales d'herba

El Consell Comarcal del Pallars Sobirà gestiona la recollida dels plàstics de cinquanta explotacions

Redacció 21 de juny de 2021 a les 08:01
Pla general de plàstics d'ensitjar, malles i cordes a la deixalleria de Sort | ACN
La proliferació de bales d'herba embolicades amb plàstics per millorar la seva conservació ha arribat acompanyada de la necessitat de gestionar el reciclatge d'aquest plàstic. Es tracta d'un volum considerable que a la comarca del Pallars Sobirà el consell comarcal gestiona des de fa cinc anys, recollint anualment unes 14 tones de plàstic d’una cinquantena de ramaders que s’han sumat al projecte.

La solució definitiva pels ramaders passaria per materials més sostenibles com el plàstic compostable. El ramader Albert Baqueró veu amb bons ulls el servei perquè dona solució a una problemàtica que tenien els ramaders. S'havien trobat que aquests plàstics no els podien posar als contenidors i no sabien què fer d'aquest volum de residus. Amb la gestió de la recollida s'ha posat ordre a una problemàtica i s'ha evitat que els ramaders deixin els plàstics als marges de les explotacions o dels prats.

Marc Sans, tècnic del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, ha explicat que la Universitat de Girona i la Universitat de Lleida ja treballen per buscar una solució a aquesta problemàtica. Tot i això, els tècnics comarcals asseguren que durant aquests anys els ramaders s’han conscienciat de la necessitat de reciclar aquests plàstics, així com de gestionar la resta de residus que generen a l'explotació ramadera.

El servei s'ha consolidat i ara el repte de futur seria aconseguir materials d'ensitjar que es poguessin gestionar in situ amb plàstics biodegradables.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació