Dijous, 25 d'abril de 2024
ràfting

​Millores a la zona de la Figuereta per facilitar l'arribada de les embarcacions

Es tracta d’una petició de les empreses d’esports d'aventura que permetrà un trasllat més còmode de les barques

Redacció 17 de juny de 2021 a les 10:39
Comparativa del camí abans (esquerra) i millorat (dreta) | Ajuntament de la Pobla de Segur
L’Ajuntament de la Pobla de Segur ha realitzat tasques de millora a la font de la Figuereta, zona d’arribada de les embarcacions que fan descens pel riu Noguera Pallaresa. En concret, ha condicionat el camí que uneix la zona d’aparcament amb el riu, amb l’objectiu de facilitar el trasllat de les embarcacions un cop han finalitzat el seu recorregut per l’aigua. Es tracta d’una petició de les empreses d’esports d’aventura pallareses.

Primerament, s’ha canalitzat l’aigua de la font directament cap al riu i s’ha desviat el seu pas del camí per evitar les afectacions que l’aigua provocava. Posteriorment, s'ha recol·locat el sòl que s’havia anat desplaçant i s’hi ha abocat saorra, un tipus de material granulat, per afermar el sòl. Per últim, s'han desbrossat els marges del camí per guanyar amplitud.

La font de la Figuereta és un punt molt concorregut, ja que un cop hi arriben, els usuaris de les embarcacions agafen el transport per tornar fins al punt de partida del recorregut. A més, les empreses també han de carregar les embarcacions als seus remolcs, una tasca feixuga que amb l'actuació del consistori poblatà ho serà una mica menys.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació