Dijous, 18 d'abril de 2024
geoparc

Alumnes de l’Institut de Tremp realitzen intercanvis virtuals amb altres Geoparcs europeus

En total s’han dut a terme sis sessions amb els Geoparcs de l’Illa de Lesvos (Grècia), Hateg (Romania) i Adamello Brenta (Itàlia)

Redacció 9 de juny de 2021 a les 10:09
Alumnes de Tremp escoltant la presentació dels estudiants del Geoparc grec | Geoparc Orígens
Aquest cap de setmana ha finalitzat la 5a edició de la Setmana dels Geoparcs Europeus al Geoparc Orígens. Com ja és habitual, s’han dut a terme diferents activitats gratuïtes obertes a tots els públics però, a més, aquest any, s’han realitzat intercanvis virtuals entre alumnes dels centres que formen part del territori Geoparc Orígens i altres tres geoparcs europeus.

Els protagonistes d’aquests intercanvis han estat joves d’entre 14 i 16 anys de l’Institut de Tremp, que han donat a conèixer el Geoparc Orígens i el seu ric patrimoni a través de presentacions que han realitzat en anglès o francès. Així mateix, els alumnes, de 3r i 4t d’ESO, han tingut l’oportunitat de conèixer altres territoris que també formen part de la Xarxa de Geoparcs mundials de la Unesco, a través de les presentacions dels estudiants dels altres Geoparcs.

En total s’han realitzat sis sessions, una per cada un dels grups. Els alumnes de 3r d’ESO han intercanviat amb els geoparcs d’Adamello Brenta (Itàlia) i Hateg (Romania), mentre que els de 4t d’ESO ho han fet amb estudiants d’un dels Geoparcs fundadors, l’illa de Lesvos (Grècia), la presentació del quals va comptar amb la presència del president de la Xarxa Mundial de Geoparcs, el professor Nickolas Zouros.

Aquesta activitat ha servit perquè els alumnes, en situació de pandèmia, puguin intercanviar experiències amb altres joves, ja que aquest any no han estat possibles aquestes activitats presencials. Alhora ha ajudat a que els joves coneguin millor el Geoparc Orígens, practiquin les llengües estrangeres i coneguin altres territoris reconeguts mundialment per la Unesco. Ha estat una prova pilot i no es descarta poder-la repetir en properes anualitats ja que hi ha hagut molt bona predisposició per part de totes les parts.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació