Divendres, 19 d'abril de 2024
coronavirus

Tornen les festes majors i les revetlles

Es mantenen les reunions de fins a 10 persones, s'amplia l'aforament al 70% en congressos i actes religiosos i es permeten els actes de graduació i les festes de final de curs a les escoles

Redacció 4 de juny de 2021 a les 11:58
Actuació dels mítics Nueva Etapa a la Festa Major de Tremp | Jordi Uriach
Les festes majors, les revetlles i les celebracions populars estaran permeses a partir del dilluns vinent. Així ho ha anunciat el Procicat, que ha remarcat que en totes aquestes activitats s'hauran de complir les restriccions vigents, com la limitació d'aforament o l'ús de mascareta.

Es tracta d'una mesura que arriba gairebé deu mesos després de l'anul·lació i que era de les més esperades per part de la societat. De fet, quan es va anunciar que enguany hi hauria festivals d'estiu, la xarxa es va omplir de queixes perquè consideraven que es menyspreaven les festes populars.

El Procicat també ha aprovat mantenir a partir de dilluns les reunions de fins a 10 persones, però ha ampliat del 50 al 70% l'aforament en congressos i convencions, i també en actes religiosos i cerimònies civils, inclosos casaments i funerals. Aquestes mesures se sumen a les que ja han entrat en vigor aquest divendres, que amplien l'horari de la restauració i la cultura fins a la 1 i incrementen al 70% l'aforament comercial i als gimnasos.

Una altra de les novetats és que es podran fer assemblees d'entitats no només esportives sinó també culturals i, en general, d'entitats de base associativa. Fins ara només es permetien les d'entitats esportives i amb un aforament limitat al 50%. Ara aquest aforament s'amplia al 70% i amb un nombre màxim de 500 persones o fins a mil amb ventilació forçada i mesures de control d'aglomeracions.

D'altra banda, es podran celebrar actes de graduació dels universitaris –a universitats, centres adscrits i escoles de negoci ubicades a Catalunya- en les mateixes condicions que les activitats culturals. Així, caldrà respectar el 70% d'aforament, estar asseguts, amb un màxim de 1.000 persones i fins a 3.000 a l'aire lliure o amb condicions de ventilació reforçada. També faran falta mesures per evitar aglomeracions i amb assignació prèvia de seients i registre previ.

Pel que fa a les escoles i instituts, les famílies podran entrar als centres escolars per acomiadar el curs amb els alumnes. Així ho ha explicat el conseller d'Educació, Josep González Cambray, a TV3. Així, Educació ha enviat aquest divendres unes recomanacions als centres informant-los que podran obrir les portes a les famílies però seguint tots els protocols de seguretat per la pandèmia.

El conseller també ha afirmat que la vacunació als instituts per als joves de 12 a 17 anys, tal com ha anunciat aquest matí la ministra de Sanitat, Carolina Darias, pot ser una "possibilitat" i s'ha mostrat favorable a retirar la mascareta als alumnes quan es pugui.

Altres notícies que et poden interessar

​​​



​​​

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació