Divendres, 26 d'abril de 2024
geoparc

El Geoparc Orígens aposta per salvaguardar el patrimoni subterrani

Signa un acord amb la Societat d’Amics de la Muntanya i la Federació Catalana d’Espeleologia que permetrà cooperar en termes de conservació, recerca i divulgació

Redacció 4 de juny de 2021 a les 07:49
Representants de les tres institucions mostrant el conveni signat | Geoparc Orígens
El Geoparc Orígens ha signat un conveni de col·laboració amb la Societat d’Amics de la Muntanya (SAM) i la Federació Catalana d’Espeleologia (FCE). Aquesta signatura s’emmarca dins les activitats de la 5a Setmana dels Geoparcs Europeus que enguany està vinculada a l’Any Internacional de les coves i carst.

Tant la SAM com la FCE són entitats que tenen un especial interès en la conservació, protecció i foment del coneixement del patrimoni subterrani, que encara roman força desconegut. Per aquest motiu i reforçant el treball en xarxa en què es basen els Geoparcs mundials de la Unesco, es pretén cooperar per millorar la gestió del territori i treballar directament en aquest patrimoni en termes de conservació, recerca i divulgació. 

Algunes de les accions que preveu aquest conveni són la realització d’activitats de divulgació, algunes de les quals ja s’han dut a terme com és l’excursió El Paisatge càrstic d'El Portús o l’exposició El Geoparc Orígens sota terra, que es va inaugurar el passat 30 de maig i que estarà disponible a l’Epicentre, centre de visitants del Geoparc, durant tot el mes de juny.

Aquesta exposició, amb gairbeé una vuitantena de fotografies inèdites dels fotògrafs locals i socis de la SAM, Juan Carlos Gómez i Jordi Colom, es complementa amb un visor digital on s’hi poden trobar la ubicació i informació de les coves i fotografies diferents a les de l’exposició física. L’exposició virtual està disponible a la web del Geoparc Orígens. Es preveu també que l’exposició física pugui itinerar pels municipis del Geoparc i per altres territoris que així ho demanin. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació