Dimarts, 23 d'abril de 2024
coronavirus

Bars i restaurants poden obrir fins a la una de la matinada a partir de divendres

Els comerços i centres comercials augmenten l'aforament fins al 70%

Redacció 3 de juny de 2021 a les 09:37
Una terrassa de Barcelona. | Helena Margarit
El Procicat ha ampliat fins a la 1h de la matinada l'horari d'obertura al públic de bars i restaurants, de les activitats culturals i esportives i botigues de conveniència a partir d'aquest divendres. Fins ara podien obrir fins a mitjanit, per tant, amplien l’horari una hora.

A més, augmenten els aforaments permesos dels comerços, centres comercials, equipaments esportius i culturals al 70%. També s'autoritza que les activitats culturals i les competicions esportives que admetin un aforament de més de 15.000 persones puguin omplir el 20% del seu aforament.

Fins ara hi havia un màxim de 3.000 persones a l'aire lliure, que seguirà així per als locals més petits. A més, podrà obrir la restauració a dintre d'equipaments esportius i culturals, com sales de concert, teatres o cinemes. També s'incrementa del 30 al 50% l'aforament a parcs i fires d'atraccions.

Els centres cívics també podran obrir amb el 70% de l'aforament si tenen ventilació reforçada. El mateix aforament s'aplicarà ara als locals de joc, amb un màxim de 500 persones o 1.000 si hi ha prou ventilació. A més, ara es permet que es facin servir les àrees recreatives dels centres comercials, com ara les zones infantils o les àrees de descans.

Una altra novetat és que el Procicat ara permet consumir aliments i begudes en determinats espais públics: àrees de lleure, de descans, de pícnic i similars. 

Altres notícies que et poden interessar

​​​



​​​

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació