Dimecres, 24 d'abril de 2024
plaques solars

Talarn ajorna un any la implantació de plantes d’energia solar al municipi

El darrer ple també ha aprovat el pressupost municipal per al 2021, que ascendeix a 826.366 euros, un 44% més respecte l’any passat

Redacció 2 de juny de 2021 a les 07:57
Vista aèria del nucli de Talarn amb l’embassament i la presa de Sant Antoni al fons | Ajuntament de Talarn
L’Ajuntament de Talarn ha acordat iniciar la modificació de la normativa municipal del sòl no urbanitzable amb l’objectiu de regular la implantació d'instal·lacions generadores d’energies renovables. En aquest sentit, en el darrer ple municipal s’ha acordat suspendre durant un any l’atorgament de llicències per a instal·lacions d’energia eòlica i fotovoltaica, una mesura que no afecta a les llicències i autoritzacions d’instal·lacions d’energia solar d’autoconsum, ni a la resta d’usos del sòl no urbanitzable. Una mesura que arriba davant l’allau de peticions al Pallars Jussà per instal·lar grans plantes solars.

Per altra banda, el darrer ple també ha aprovat el pressupost municipal per a l’exercici 2021 que ascendeix a 826.366 euros, el que significa un augment del 44% respecte l’any anterior. En aquest nou pressupost es continua complint l’objectiu d’estabilitat i l’objectiu de deute, amb un endeutament del 0%.

Pel que fa a la partida inversions, destaquen les obres d’urbanització del carrer de la Serra, amb la consolidació del talús i la renovació del subministrament d’aigua potable. Una altra de les accions que l’ajuntament posa en valor és el condicionament del marge dret del tram de carretera que uneix el nucli de Talarn amb l’AGBS, per tal de fer un pas per a vianants que enllaci amb el camí de Sant Sebastià.

Com a novetat, enguany l’Ajuntament de Talarn ha previst una partida de 16.000 euros per a la rehabilitació de façanes i teulades dels immobles particulars del nucli de Talarn amb l’objectiu d’evitar la degradació dels edificis, especialment els del casc antic. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació