Dijous, 25 d'abril de 2024
os bru

Primeres imatges de la temporada d'un adult i tres cries d'os nascudes aquest any al Pallars Sobirà

Han estat enregistrades aquest mes de maig i els animals s'han deixat veure a la mateixa zona durant dos dies consecutius

Redacció 27 de maig de 2021 a les 09:58
El projecte transfronterer LoupO de seguiment de les poblacions de llop i os al Pirineu ha enregistrat aquest mes de maig les primeres imatges de la temporada d'un adult i tres cries d'os bru nascudes aquest any al Pallars Sobirà. Les imatges han estat captades a la comarca i els animals, segons han informat els Agents Rurals, s’han deixat veure a la mateixa zona durant dos dies consecutius. 
 
Els Agents Rurals han pres mostres genètiques dels quatre exemplars, un fet que permetrà poder identificar la mare i seguir traçant la genealogia dels plantígrads del Pirineu. La població actual d’ossos a la serralada és de 64 exemplars, segons el balanç del 2020 del Grup de Seguiment Transfronterer de l'Os bru als Pirineus (GSTOP). La xifra correspon al nombre mínim d'ossos detectats en un any determinat i es revisa anualment. En total, s'han comptabilitzat 25 adults, 13 subadults i 16 cadells.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació