Divendres, 19 d'abril de 2024
feina

ECP demana al Govern que vetlli per les condicions de la plantilla de la residència de la Pobla

La diputada al Parlament de Catalunya, Jess González, denuncia “la manca de condicionament adequat de les instal·lacions”

Redacció 24 de maig de 2021 a les 07:55
Imatge d’arxiu d’una de les protestes de la plantilla davant la residència | Treballadors/es
La diputada d’En Comú Podem (ECP) al Parlament de Catalunya, Jess González, ha traslladat per escrit al Govern de la Generalitat les protestes del comitè d’empresa de la residència Nostra Senyora de Ribera de la Pobla de Segur, que denuncia el deteriorament de les condicions laborals, imposicions de modificacions en els horaris de treball i la impossibilitat de conciliació familiar.

Segons la formació, aquestes queixes s’han agreujat arrel de la pandèmia de Covid-19, però ja venen produint-se des de 2015. Així, ECP demana al Govern si té intenció d’investigar aquestes denúncies i, si s’escau, implementar millores en les polítiques de personal i en el manteniment i renovació dels equipaments materials de la residència.

Una representació d’ECP es va reunir fa unes setmanes amb membres del comitè d’empresa de la residència per conèixer de primera mà la problemàtica d’aquest col·lectiu, que assenyala que bona part de la plantilla és d’edat avançada, cosa que agreuja l’impacte de llargues jornades ininterrompudes. Segons Txell Teruel, portaveu d’En Comú Podem a l’Alt Pirineu i Aran, “la imposició de jornades més llargues, que afecten festius i caps de setmana, suposen un sobreesforç físic insostenible i un evident risc de malalties i lesions laborals”. Això, segons Teruel, també té el seu impacte “en la forma com es presta el servei a les persones residents que, per força, se’n ressent”. 

Per la seva banda, Jess González també destaca les denúncies per “la manca de condicionament adequat de les instal·lacions”. Entre d’altres deficiències, la diputada es fa ressò “de les queixes per falta de banys adaptats a les condicions dels interns, mancança de grues per a la mobilitat personal de les persones residents i un preocupant dèficit de manteniment, que empitjora progressivament”.

Cal recordar que l’afer entre la plantilla i la residència, que és de titularitat municipal, està ara als jutjats després que els actes de conciliació realitzats fins la data no hagin donat fruit. Mentrestant, les treballadores protagonitzen aturades setmanals cada dimecres per expressar el seu descord per la seva situació.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació