Dissabte, 20 d'abril de 2024
senderisme

El 3r festival de senderisme de la Conca Dellà arriba carregat de camins literaris i amb molta història

Les activitats tindran lloc de divendres a diumenge i incorporen també la presentació de l’exposició itinerant 'Històries i camins'

Redacció 20 de maig de 2021 a les 10:29
Lo Festival de Senderisme de la Conca Dellà arriba a la seva 3a edició | Ajuntament d’Isona i Conca Dellà
Isona i Conca Dellà acull des d’aquest divendres i fins diumenge Lo Festival de Senderisme de la Conca Dellà, una proposta de l’Ajuntament d’Isona i Conca Dellà que enguany arriba a la seva 3a edició i que està inclosa dins els Festivals de Senderisme dels Pirineus. Els altres municipis pallaresos que també formen part del cartell són Sort amb el Senderi, que tindrà lloc del 3 al 5 de setembre, i la Torre de Capdella amb el Festival de Senderisme Vall Fosca–Pirineus, que es farà del 15 al 18 de juliol.


Entre les activitats que s’han programat a Isona hi figuren quatre sortides, que permetran visitar poblats ibers, cambres d’interès geològic i paisatges bèl·lics. També es preveu un concert amb guitarra a càrrec de Maria Ribera Gibal, que proposa un homenatge a Lleó Farré, el pastor de Llordà que es convertí en un personatge molt especial pel moviment guitarrístic de primers del segle XX.

La Conca Dellà forma part de la gran Conca de Tremp i destaca per la seva autenticitat, amb una cultura mil·lenària i una geologia reconeguda a escala mundial per la Unesco a través del Geoparc Orígens. La 3a edició d’aquest festival, doncs, arriba amb la motxilla carregada de camins literaris i amb molta història.

Presentació de l’exposició itinerant Històries i camins

En el marc del festival també s’inclou la presentació de l’exposició itinerant Històries i camins, dedicada als camins històrics, que tindrà lloc divendres al poliesportiu d'Isona i que comptarà amb la presència de les escriptores pallareses Maria Barbal, com autora d’un dels textos, i Núria Garcia Quera, comissària de l'exposició.

La inauguració de la mostra, que s'estrena a Isona i les properes setmanes rodarà per la resta del territori de l’Alt Pirineu i Aran, comptarà també amb la presència de l’alcaldessa del municipi i delegada del Govern a l’Alt Pirineu i Aran, Rosa Amorós. L’entrada és gratuïta, però cal inscripció prèvia degut a la Covid-19.

 Consulta el programa de Lo Festival de Senderisme de la Conca Dellà

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació