Dissabte, 27 d'abril de 2024
universitat d'estiu

​Tremp i Isil acolliran dos dels vuit cursos presencials de la Universitat d'Estiu de la UdL

El de la capital del Jussà tractarà sobre la història de la indústria i del comerç a Catalunya, mentre que el de les Valls d’Àneu donarà eines per apropar l’escola al medi natural

Redacció 17 de maig de 2021 a les 10:45
Imatge d’arxiu d’una sortida d’una edició anterior de la Universitat d’estiu a Tremp | Ajuntament de Tremp
L'edició d'enguany de la Universitat d'Estiu (UdE) de la Universitat de Lleida (UdL), que tindrà lloc 28 de juny al 4 de setembre, torna a optar pel format virtual a causa de la situació sanitària. Dels 46 cursos que ofereix, 38 es podran seguir en línia a través del campus virtual de la UdL, mentre que els vuit restants, amb un programa amb activitats a l'exterior, es podran cursar presencialment, sempre i quan la situació sanitària així ho permeti.

D’aquests vuit cursos presencials, dos es duran a terme al Pallars, concretament a les poblacions de Tremp i Isil. El de la capital del Jussà tractarà sobre la història de la indústria i del comerç a Catalunya, mentre que el de les Valls d’Àneu mirarà de donar eines per apropar l’escola al medi natural. La resta es realitzaran a Alcoletge, Agramunt, Solsona, el Pont de Suert, Arbeca i Soses. Els cursos són oberts a tota la ciutadania i les inscripcions es poden formular des d’aquest mateix dilluns.

El tècnic responsable de la Universitat d'Estiu de la Universitat de Lleida, Joan Sagués, ha explicat que l'objectiu és "anar recuperant la normalitat i la presencialitat, un dels trets distintius de l'UdE, així com visualitzar la col·laboració amb el territori i les seues institucions in situ". Aquesta col·laboració, però, també existeix en alguns dels cursos en línia, programats a iniciativa d'algunes de les seus de la Universitat d'Estiu al territori. 

A l'anterior edició de l'UdE es van dur a terme 22 cursos, amb 410 persones inscrites. Unes xifres inferiors als anys anteriors, però que des de l'organització valoren positivament tenint en compte les circumstàncies excepcionals viscudes la passada primavera i que els cursos es van haver d'adaptar al format digital de manera precipitada. "Enguany, amb una major experiència, hem preparat una oferta de cursos més àmplia que esperem que tingui una bona acceptació entre els estudiants de la UdL i el públic general", conclou Sagués.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació