Dimecres, 29 de maig de 2024
turisme escolar

​El Pallars Sobirà rep els primers grups d’escolars per fer activitats de natura des de l'inici de la pandèmia

Aquest col·lectiu és un bon revulsiu per a les empreses de ràfting, hípica i també parcs d'aventura

Redacció 14 de maig de 2021 a les 08:34

La relaxació de les mesures sanitàries ha permès, aquesta setmana, l'arribada al Pallars Sobirà dels primers grups escolars. Les empreses de ràfting, els parcs d'aventura o les hípiques a poc a poc van recuperant l'activitat donat que aquest col·lectiu és dels més importants en l'àmbit turístic durant els mesos de primavera.

Krisna Montón, gerent de Roc Roi, ha dit que estan lluny de les xifres de fa dos anys, quan tenien entre quatre i cinc grups cada dia, però que la recuperació d'alguns grups escolars ja és un primer pas molt important. Montón ha destacat que les empreses porten a terme totes les mesures sanitàries i que poden garantir els grups bombolla dels escolars. Aquesta primavera, no obstant, l'empresa troba a faltar els grups estrangers, i confia que a poc a poc puguin arribar.

Anna Panisello, d'Àssua Viatges, ha explicat que l'any 2019 gestionava més d'un centenar de grups escolars i aquest any tot just una vintena. Assegura que molts dels grups escolars que visiten ara la comarca són grups que tenien la reserva feta l’any passat i que no van poder fer l’estada al Pallars degut al confinament.

Panisello ha destacat que aquests darrers dies ja comencen a trucar grups de fora de Catalunya per organitzar l'estada. Les empreses han detectat que escolars que feien el viatge de final de cicle fora de Catalunya, aquest any han optat per quedar-se aquí, ha explicat Panisello.

“Els nens i nenes ho necessitaven” 

Un d'aquests primers grups escolars són els alumnes de 1r d'ESO de l’Escola-Institut Jacint Verdaguer de Sant Sadurní d'Anoia. Marc Vias, professor del centre, ha explicat que tan bon punt s'han autoritzat les sortides han decidit fer l'activitat. Vias ha destacat que, tot i estar fora de l’escola, es mantenen totes les mesures de seguretat i també els mateixos grups bombolla que tenien formats al centre educatiu. Per aquest professor aquesta sortida era molt important, donat que els joves “necessiten activitats a l'aire lliure després de tants mesos de confinament i classes virtuals”, ha dit.
 

Un grup d’escolars en un parc d’aventura pallarès. Foto: ACN


En el mateix sentit s'ha expressat Marc Valadon, professor de l'escola Acesco de Parets del Vallès. Per Valadon aquestes sortides escolars són una vàlvula d'oxigen per a tots els joves. Valadon també ha ressaltat la importància de les mesures de seguretat contra la Covid-19 i ha explicat que es mantenen en l'organització de cada activitat. 

Tots els professors valoren molt positivament les activitats que poden fer amb els alumnes al Pallars Sobirà. Destaquen l'aire lliure, la tranquil·litat, el fet que no hi hagi aglomeracions de gent i el contacte directe amb la natura.

Altres notícies que et poden interessar

​​​​​​

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació