Dissabte, 20 d'abril de 2024
fauna

Alliberen nou exemplars de gripau atrapats en un bussó a l’embassament de Sant Antoni

Els Agents Rurals no han pogut interceptar el responsable de la instal·lació, prohibida en aigües continentals

Redacció 11 de maig de 2021 a les 09:32
Detall dels gripaus atrapats al bussó | Agents Rurals
Els Agents Rurals han alliberat nou exemplars de gripau comú que havien quedat atrapats en un bussó a l’embassament de Sant Antoni, al terme municipal de la Pobla de Segur. Aquest és un mètode de pesca prohibit en aigües continentals. Després de fer el seguiment durant uns dies amb l’objectiu de poder atrapar el responsable de la instal·lació, finalment no ha estat possible i els agents han decidit alliberar els animals que hi estaven atrapats i comissar l’estri.

Segons han detallat fonts dels Agents Rurals, el bussó estava instal·lat a la zona de Sant Joan de Vinyafrescal, submergit dins l'aigua. Els va cridar l’atenció perquè es tracta d'un mètode molt poc comú a les nostres comarques. L’objectiu de l’infractor era capturar qualsevol tipus de peix, però en aquestes instal·lacions també hi poden quedar atrapades altres espècies, com gripaus o serps.

El bussó és un mètode de pesca que s’utilitza majoritàriament per capturar l’anguila, tot i que a Sant Antoni no se’n troba. Es tracta d’una espècie de gàbia on els animals hi poden entrar fàcilment però, per contra, els resulta molt complicat sortir-ne, ja que la sortida és a contrapèl.
   

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació