Dijous, 25 d'abril de 2024
escorxador de sort

Calvet visita l’escorxador de Sort un cop finalitzades les obres d'ampliació

Els treballs han permès condicionar l’espai com a obrador de la sala de desfer i manipulació artesanal de carnisseria amb l’objectiu de potenciar la producció bovina i ovina de la comarca

Redacció 10 de maig de 2021 a les 07:29
Calvet, acompanyat de l’alcalde, aquest dissabte a l’escorxador de Sort | Territori
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha visitat aquest dissabte l’escorxador de Sort un cop han acabat les obres de condicionament i d’ampliació subvencionades per l’Institut per al Desenvolupament de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA), organisme que depèn del departament. Es tracta d’un projecte estratègic per a l’impuls de l’economia del sector primari de les comarques pirinenques a Sort.

El conseller ha destacat que “darrera aquesta inversió de l’IDAPA hi ha projectes de vida que posen en valor els nostres productes”. Damià Calvet ha afirmat que iniciatives com aquesta “cohesionen el territori i ajuden a fixar població i activitat econòmica en zones de muntanya com aquesta”. El conseller ha explicat que amb aquestes obres els ramaders de la zona “tenen ara una infraestructura per fer manipulacions de la seva producció i, així posar productes al mercat en la línia de la producció de venda directa, permetent una millor connexió entre el productor i el consumidor final”.

Les obres han permès ampliar la superfície de les instal·lacions perquè pugui acollir un obrador de sala de desfer i manipulació artesanal de carnisseria. També s’han habilitat cambres de fred, d’expedició, magatzems, zones d’administració i vestidors. Les obres, que abasten una superfície de 393 metres quadrats d’una planta baixa interior d’un edifici existent, han comptat amb un pressupost de 192.979 euros, dels quals 100.000 euros els ha aportat l’IDAPA.

L’ampliació dona servei especialment a la gestió d’oví i boví amb l’objectiu de potenciar al màxim les especialitats ramaderes de la comarca. Així, dona servei a ramaders individuals, associacions i carnissers a l’hora de valoritzar el seu producte primari. També s’ha volgut fer els treballs necessaris per gestionar una línia de tractament de carn de caça.

Visita a l’Ajuntament de Sort

Durant la seva estada a Sort, Damià Calvet també ha visitat l’ajuntament, des d’on ha agraït a l’alcalde, Raimon Monterde, la seva feina al capdavant del consistori. El conseller també ha felicitat a Junts per Sort per entrar al govern municipal i ha promès fer “molta feina per Sort” i per tenir “un Pallars ben viu”.
   

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació