Divendres, 19 d'abril de 2024
piragüisme

Torna la promoció del piragüisme a les escoles del Pallars Sobirà

Prop de 300 alumnes de Primària participaran durant un mes en aquesta activitat, que es farà al pantà de la Torrassa de la Guingueta i a l’Escola de Piragüisme de Sort

Redacció 5 de maig de 2021 a les 12:19
Imatge d’arxiu d’escolars del Pallars Sobirà practicant el caiac | CEPS
L’Associació Esportiva Pallars (AE Pallars) i el Consell Esportiu del Pallars Sobirà organitzen aquest 2021 una nova edició del PECEP, el programa de Promoció Escolar de Caiac a les Escoles del Pallars Sobirà. L’activitat es recupera després de dos anys, ja que l’any passat no es va poder realitzar a causa de la pandèmia de Covid-19. Aquest any, doncs s’han previst totes les mesures higièniques i sanitàries i es respectaran els grups bombolla escolars.

L'activitat compta amb la participació dels centres escolars Àngel Serafí i Casanovas de Sort, La Closa d’Esterri d’Àneu i la ZER Alt Pallars Sobirà, que està formada per l’escola Montsent de Pallars de Rialp, l'escola Els Minairons de Ribera de Cardós i les escoles de Llavorsí, Tírvia i Alins. En total, seran 298 els alumnes d’entre 2n i 6è de Primària que realitzaran l’activitat entre els dies 7 de maig i 4 de juny al pantà de la Torrassa de la Guingueta d’Àneu i l’Escola de Piragüisme de Sort, amb una mitjana de 90 minuts per sessió. 

Durant les classes s'ensenya als alumnes els conceptes bàsics del piragüisme i de tot el material que es necessita per a la seva pràctica. També s’aprofundeix en la tècnica del paleig, saber embarcar i desembarcar, jocs d'equilibri, cura i manteniment del material. L’objectiu final és apropar el piragüisme als nens i nenes de la comarca i també que perdin la por a l’aigua. Les sessions són gratuïtes i estan tutelades pels centres durant l’horari escolar. Es practiquen en aigües tranquil·les, amb els perills controlats i sota la supervisió de tècnics esportius qualificats i reconeguts de l’AE Pallars.

Tant l’AE Pallars com el Consell Esportiu del Pallars Sobirà i els centres educatius de la comarca, defensen que tots els nenes i nenes del Pallars mereixen l’oportunitat de provar el piragüisme d’aigües braves, que alhora consideren que és “un signe d’identitat” d’un territori que reuneix les característiques idònies per a la seva pràctica.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació