Dissabte, 20 d'abril de 2024
emprenedoria

Cristina Cirera, de «Carrella», guanya el Premi Jove Emprenedor/a del Pallars Jussà

La jove ha endegat un negoci de transformació de les ametlles que la seva família cultiva des de fa dècades a Abella de la Conca

Redacció 3 de maig de 2021 a les 08:11
El president comarcal, Josep Maria Mullol, fent entrega del premi a Cristina Cirera | CCPJ
Cristina Cirera, de l’Ametlla d’Abella, ha guanyat el Premi Jove Emprenedor/a del Pallars Jussà 2020 pel seu negoci de transformació d’ametlla. La jove, que comercialitza els seus productes amb el nom de Carrella, ha rebut de mans del president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Josep Maria Mullol, els 1.500 euros amb què està dotat aquest certamen. Cirera ha endegat un negoci de transformació de les ametlles que la seva família cultiva des de fa dècades a Abella de la Conca. 

Segons indica la pròpia Cirera, aquesta iniciativa dóna un valor afegit a aquest producte, convertint-lo en diferents tipus de postres com ametlla garapinyada, salada, carquinyolis i properament en galetes i altres derivats. L’acte ha tornat enguany al format presencial, amb les limitacions que marca la pandèmia, per donar suport a emprenedors i emprenedores joves del Pallars Jussà.

Abans de resoldre, el jurat del premi, integrat per representants del món empresarial i comercial de la comarca així com de la Direcció General de Joventut i del consell comarcal, ha valorat els set projectes presentats a concurs en aquesta 18a edició del premi. Es tracta de projectes tan diversos com una clínica veterinària, un restaurant japonès, un centre d’entrenament personal, una marca de roba, un centre de bellesa o una empresa d’activitats de salut a la natura. Tots ells tenen en comú la innovació que aporten al sector i consciència social que apliquen al desenvolupament dels seus projectes.

El president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Josep Maria Mullol, ha remarcat molt especialment el valor que han demostrat els emprenedors i emprenedores per tirar endavant els seus projectes malgrat les condicions actuals no siguin les més idònies. Mullol també ha destacat el fet que dels set projectes presentats al premi, cinc estiguin liderats per dones. Segons Mullol, això significa que el Pallars camina en la bona direcció per tal d’assolir una igualtat d’oportunitats real, també en el món de l’emprenedoria. 

Per la seva banda, la directora general de Joventut, Laia Girós, que ha intervingut en l’acte a distància, ha destacat la importància que tenen aquests nous projectes en una comarca com la del Pallars Jussà “en un moment en que cada cop es fa més difícil retenir les persones joves al territori”. 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació