Dissabte, 27 d'abril de 2024
feina

​En Comú Podem tem «una possible privatització» de la residència Verge de Ribera de la Pobla

Els comuns donen suport a les reivindicacions laborals de la plantilla del geriàtric i l’alcalde nega cap intenció de privatitzar el centre

Redacció 30 d'abril de 2021 a les 10:52
Imatge d’arxiu d’una de les protestes de les treballadores davant la residència | CGT Lleida
Els portaveus d’En Comú Podem (ECP) a les Terres de Lleida, Jaume Moya, i a l’Alt Pirineu i Aran, Txell Teruel, han expressat, juntament amb la diputada al Parlament Jess González, el seu suport a les reivindicacions laborals del comitè d’empresa de la residència Nostra Senyora de Ribera de la Pobla de Segur, enfrontats amb la direcció d’aquest centre públic pel que consideren un deteriorament progressiu de les condicions laborals de les treballadores.

Moya, Teruel i González han mantingut una trobada telemàtica amb representants laborals de la residència, que temen que darrere de les tensions actuals hi pugui haver la voluntat de privatitzar el centre, que actualment regeix un patronat públic. Les treballadores denuncien que des de l’arribada de Marc Baró a l’alcaldia de la Pobla de Segur, aquest ha mantingut una posició de “manca de diàleg” amb el comitè d’empresa de la residència, fins al punt “d’haver imposat un règim d’horaris que no respecta el conveni en vigor”.

Des d’En Comú Podem, la diputada al Parlament Jess González ha donat tot el suport a les treballadores davant “la precarització de les seves condicions laborals” i per “l’amenaça d’una possible privatització”. Després que els actes de conciliació no hagin donat fruit, l’afer està ara als jutjats. Mentrestant, les treballadores protagonitzen aturades setmanals cada dimecres per expressar el seu descord per la seva situació.

Per la seva banda, l’alcalde de la Pobla de Segur, Marc Baró, s’ha defensat de les acusacions i en declaracions a Pallars Digital ha negat de manera contundent que l’ajuntament tingui cap intenció de privatitzar el centre. “La residència està molt arrelada a la població, mai se’ns acudiria fer una cosa així”, ha afirmat. Sobre la manca de diàleg de què se l'acusa, Baró ha explicat que sempre s’ha mostrat disposat a parlar amb tothom, i que la mostra d’això és que s’ha reunit amb el comitè d’empresa del geriàtric sempre que aquest ho ha demanat.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació