Dijous, 18 d'abril de 2024
oli

Tremp organitza una activitat formativa en poda d’olivera

La proposta, impulsada conjuntament amb l’Associació de Productors d’Oli del Pallars, ha comptat amb la participació de 16 persones

Redacció 29 d'abril de 2021 a les 11:07
Imatge del curs de poda d’olivera | Ajuntament de Tremp
Un total de 16 persones van participar la setmana passada en una acció formativa en poda d’olivera organitzada per l’Ajuntament de Tremp en el marc del seu dispositiu d’inserció sociolaboral. La jornada, que va anar a càrrec dels tècnics de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) Antònia Ninot i Josep Maria Ferré, es va centrar en oferir coneixements pràctics de podar tant arbres vells com plantes més joves.

La finalitat d’aquest curs ha estat formar persones desocupades en la tècnica de la poda, alhora que millorar la competitivitat del sector oleícola i dels seus productors. En aquest sentit, cal destacar el paper actiu de l’Associació de Productors d’Oli del Pallars en l’organització i difusió d’activitats com aquesta, que afavoreix el contacte entre persones en recerca de feina i possibles ocupadors.

El sector de l’oli del Pallars està fent una aposta decidida per la qualitat a través de la recerca en varietats autòctones i la producció d’olis monovarietals que diferenciïn el producte en un mercat molt competitiu. Precisament, el treball de cooperació entre aquesta associació i el programa Al teu gust, aliments del Pallars, ha permès en els darrers anys treballar en la millora d’aquest producte i la professionalització del sector a la comarca.

Per altra banda, l’interès per les varietats locals pallareses ha afavorit la plantació de noves finques i manca un coneixement de com conduir les oliveres joves per tal d’optimitzar la producció i la qualitat de l’oliva. Aquesta acció compta amb el finançament i suport del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), en el marc del projecte Treball als Barris i dona suport al desenvolupament dels territoris amb majors necessitats en reequilibri territorial i social.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació