Divendres, 19 d'abril de 2024
camps de treball

Joventut organitza cinc camps de treball per a joves aquest estiu al Pallars

La Direcció General de Joventut presenta a Isona l’oferta i les principals novetats per aquest estiu

Redacció 27 d'abril de 2021 a les 09:39
Joves participant en un camp de treball al Pirineu | Joventut
La Direcció General de Joventut ha presentat aquest dilluns l’oferta i les principals novetats sobre els camps de treball que s'han organitzat a l’Alt Pirineu i Aran per a aquest estiu. Ha estat en un acte a Isona que ha comptat amb l’assistència de la coordinadora territorial de Joventut a Lleida, Lourdes Ravetllat; de la delegada del Govern a l'Alt Pirineu i Aran i alcaldessa d’Isona i Conca Dellà, Rosa Amorós; i la regidora del consistori, Fina Ponsich.

També hi ha estat representat el Centre d’Estudis d’Isona i la Conca Dellà, entitat gestora del camp de treball que es farà a la localitat. Posteriorment a la presentació, s’ha pogut visitar el jaciment de l’Hort del Cavaller, on es farà la intervenció del camp de treball isonenc. 

Dels nou camps de treball que s’han organitzat a l’Alt Pirineu i Aran, cinc es faran en territori pallarès. En concret, un d’ells es realitzarà als municipis de Talarn, Salàs de Pallars i Baix Pallars amb el nom Reading life in the rocks; un segon camp es realitzarà als municipis de la Pobla de Segur i Sarroca de Bellera, titulat Omplim de vida els pobles abandonats; un tercer tindrà lloc a Soriguera, titulat Camins de natura a la Vall de Siarb; un quart, el d’Isona i Conca Dellà, sobre el Condicionament i recerca arqueològica en la ciutat romana d’Aeso; i finalment, a Ginestarre (Esterri de Cardós), el camp Recuperem la biodiversitat dels estanys dels Pirineus.

Què són els camps de treball?

Els camps de treball són activitats de voluntariat que consisteixen en realitzar projectes i serveis en una comunitat. Consten d’una estada de quinze dies en què es participa desinteressadament en un projecte de millora de caire mediambiental, social, de recuperació del patrimoni arquitectònic o d’intercanvi cultural. Des del dilluns 1 d’abril, està obert el període de preinscripció per a tot el jovent que vulgui participar-hi aquest estiu.

La Direcció General de Joventut organitza els camps de treball a Catalunya a través de diferents associacions d’educació en el lleure, entitats i fundacions sense ànim de lucre, i amb la complicitat dels ajuntaments i del territori. La majoria d’aquests camps són dirigits a joves catalans d’entre 14 i 29 anys, i també hi ha alguns camps que compten amb la participació de joves provinents d’altres llocs de l’Estat i d’arreu del món, d’acord amb els intercanvis de places entre entitats i organismes catalans i internacionals.
 

Amotós i Ravetllat durant la visita aquest dilluns a Isona. Foto: Joventut

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació