Dissabte, 20 d'abril de 2024
Sant Jordi 2021

El Sant Jordi 2021, en directe

Segueix aquí, minut a minut, tota la informació i imatges de la diada del llibre i la rosa

Redacció 23 d'abril de 2021 a les 08:42
« Entrades més recents
 10:26 

 10:21 

 10:15 
La Rambla de Barcelona, buida per Sant Jordi per segon any consecutiu

a Rambla de Barcelona, punt emblemàtic de la ciutat a Sant Jordi, llueix el matí d'aquest divendres sense les tradicionals parades de llibres i roses d'un Dia del Llibre i la Rosa previ a la pandèmia de la Covid-19. No obstant això, altres carrers propers a la Rambla, com el passeig de Gràcia, la plaça Reial o plaça Universitat, sí que acullen parades de llibres i roses als espais habilitats. Les mesures i restriccions per la pandèmia no han impedit que desenes de persones, per previsores o matineres, anessin a primera hora a visitar les parades i a fer les primeres adquisicions d'un Sant Jordi que transcorrerà de manera descentralitzada.

 10:11 
El Gremi de Llibreters confia superar previsions i que Sant Jordi sigui el colofó a una setmana de vendes "animades"

El Gremi de Llibreters de Catalunya confia superar les previsions inicials de vendes per Sant Jordi. La presidenta del gremi, Carme Ferrer, ha detallat que inicialment esperaven vendre un 60% dels llibres del 2019, però que l'increment de l'afluència a les llibreries els dies previs a la diada els fa ser "molt optimistes": "Tots tenim ganes de celebrar Sant Jordi, que és una festa molt nostra". La presidenta subratlla que aquest Sant Jordi és "a mig camí" de la normalitat entre la del 2020, estroncada per la pandèmia, i la que, espera, es pugui celebrar el 2022. Ferrer ha afirmat que els espais perimetrats habilitats arreu de Catalunya estan atraient molta gent i que són idonis per complir amb les mesures contra la Covid-19.

 10:09 

 10:02 
Les parades de llibres i roses comencen a prendre els carrers per Sant Jordi

Les parades de llibres i roses comencen a prendre els carrers dels municipis de tot Catalunya aquest Sant Jordi, una diada que el sector ha organitzat enmig de la pandèmia. La festa se celebra de manera descentralitzada amb un pla específic aprovat pel Procicat que adapta Sant Jordi a la realitat de cada municipi. Els espais per als llibres i les roses estaran perimetrals i se'n controlarà l'accés, però es mantenen les tradicionals signatures d'escriptors. La Cambra del Llibre espera assolir el 60% de les xifres del 2019, en què es van vendre 1,64 milions de llibres i la facturació va superar els 22,16 milions. Els floristes, per la seva banda, confien a despatxar entre 3,5 i 4 milions de roses venudes.

 09:57 
Laura Borràs: "És un Sant Jordi d'esperança en plena anormalitat sanitària i democràtica"

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, defensa que és més important prioritzar un govern "fort i sòlid" abans que un govern "de pressa". En la seva declaració amb motiu de Sant Jordi, Borràs ha subratllat que "tots els que ara tenen pressa, si passés de manera precipitada i generés alguna turbulència, després demanarien aquesta fortalesa". Borràs ha apostat per, de moment, deixar que "madurin" les negociacions. La presidenta del Parlament ha destacat que avui és un Sant Jordi "d'esperança" en el marc d'una "anormalitat sanitària i democràtica".

 09:55 
Els presos polítics surten de Lledoners cap a Barcelona per a celebrar la diada de Sant Jordi

Els presos polítics surten del centre de Lledoners per poder anar cap a Barcelona per a celebrar la diada de Sant Jordi. 

 09:50 

 09:49 

 09:46 

 09:40 

 09:05 

 09:03 
Primera edició premi literari Lletres de Mercat a Rubí

L’Associació d’Adjudicataris del Mercat Municipal de Rubí impulsa la primera edició del premi literari Lletres de Mercat, un certamen obert a escriptors en català d’arreu del territori amb la col·laboració de les llibreries i la biblioteca de la ciutat, i de l’editorial Viena Edicions, que serà l’encarregada de publicar l’obra guanyadora.

 08:54 

 08:54 

 08:54 

 08:45 

 08:45 

 08:37 

 08:36 

 08:30 
Bon dia! Obrim aquest directe per informar-vos en directe d'una diada de Sant Jordi que torna als carrers després que l'any passat s'hagués de celebrar a casa a causa del confinament. Les recomanacions per aquesta edició, els punts habilitats i el transcurs de la jornada arreu del territori, ho trobareu aquí.



Altres notícies de Sant Jordi que et poden interessar





​​

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació