Dimecres, 24 d'abril de 2024
Dis la teva!

Hisenda se'm pixa a la cara, des d'Oviedo...

Article de Josep Manel Fondevila, lector del diari, sobre els “fallos” d'Hisenda

Redacció 21 d'abril de 2021 a les 18:33
Senyor director,

Aquests dies he rebut "un fallo" d'Hisenda, exactament del TEA (Tribunal Econòmic Administratiu), que he trobat, si més no, curiós.

A la declaració de renda de l'exercici 2014 vaig fer, com fa més de 30 anys, Objecció Fiscal a la Despesa Militar, perquè no vull participar dels pressupostos de la guerra.

Vaig ingressar 100 euros al projecte de campanya d'aquell any Tanquem els CIES (Centres d'Internament d'Estrangers) i vaig presentar a Hisenda la "meva declaració d'objecció" en què justificava els motius i especificava els 100 euros.

Amb molta diligència, al novembre del 2015, l'Agència Tributària em va fer devolució de tots els diners que constaven a la declaració.

Al 2019 (el que en termes futbolístics es diu a prop del temps de descompte i en termes legals de caducitat de l'acció -segur que ho tenien en un pòstit a l'ordinador per no oblidar-se'n) l'Agència Tributària em dona 10 dies (en català) perquè expliqui "què" hi ha d'estrany en la meva declaració.

Reitero (en català) que soc objector fiscal, que ja ho havia comunicat oportunament i aprofito per adjuntar-hi alguns retalls de diari "curiosos" sobre temes fiscals: Montserrat Caballé accepta una pena de sis mesos per defraudar a Hisenda; Josep Lluís Núñez haurà d'entrar a presó per embolics fiscals; El PP pot ser responsable solidari de frau fiscal per no pagar l'IVA de la reforma de Gènova; Josep Maria Fabregat, excàrrec del PP, acusat de defraudar 875.000 euros; Fiscalia vol que es tracti igual la infanta (Cristina) que Ana Torroja; Cuatrecasas accepta dos anys de presó per frau fiscal; (totes notícies del 2015) i La lucha contra el fraude fiscal marca un récord de 15.600 millones en el 2015 (notícia del 2016).

Pel que es veu, soc poc convincent, perquè de seguida m'envien la "paral·lela" (en castellà) i em comencen a reclamar (en castellà) els 100 euros amb "suplement". Jo continuo argumentant (en català), però m'arriba el constrenyiment (en castellà) on la suma va pujant i cap a final del 2019 executen (en castellà) l'embargament que em deixa mig KO.

Però continuo recorrent i el TEA (en castellà) em diu que d'objecció no en tinc ni idea perquè el que faig no està escrit a la llei. Jo, que entre tants, em vaig declarar objector (avant lex), insubmís (contra lex) i objector fiscal (pro lex).

I continuo recorrent, i aquests dies de febrer he rebut "el último fallo" del TEA.

Resulta curiós que el document (a dalt, dreta i al marge esquerre) digui que és el Tribunal Económico-Administrativo Regional de Cataluña (sic) i a la primera línia del "fallo" digui:

"En Oviedo, se ha constituido el Tribunal como arriba se indica...”

Per concloure que: "este Tribunal acuerda DESESTIMAR la reclamación" perquè l'embargament s'ha fet efectiu amb totes les garanties de comunicació, recàrrec legals...

Quins bordons!

Tot això és paral·lel a les notícies que l'emèrit ha fet dues regularitzacions (com a mínim sospitoses) per prop de 5 milions i que un històric de l'objecció fiscal (Arcadi Oliveres) ens ha deixat.

Quins malsons, quants milions, quins borbons!

Hisenda se'm pixa (se'ns pixa) a la cara, i fa com si plogués.

Hisenda potser té "molts fallos". Avui n'he pogut explicar alguns.

Josep Manel Fondevila

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació