Divendres, 19 d'abril de 2024
talarn music experience

Cristina Torres: «La cultura és segura, necessària i imprescindible, i la volem ara més que mai»

Conversem amb la directora del Talarn Music Experience, Cristina Torres, per conèixer més detalls sobre el festival, que se celebrarà a Lo Quiosc del 9 a l’11 de juliol

Redacció 21 d'abril de 2021 a les 12:07
Cristina Torres, directora del Talarn Music Experience | TEM Produccions
Aquest estiu torna el Talarn Music Experience. Després de cancel·lar l’edició de l’any passat a causa de la pandèmia de la Covid-19, el festival musical aterra novament a Lo Quiosc amb un nou format adaptat a la situació pandèmica actual que comptarà amb les actuacions de Maika Makovski, Els Pets i Clara Peya entre els dies 9 i 11 de juliol.

El festival se celebrarà en un nou espai per complir amb totes les mesures sanitàries i presenta més novetats, com una nova zona amb una rica oferta gastronòmica local. Per conèixer més detalls sobre el Talarn Music Experience, Pallars Digital entrevista la seva directora, Cristina Torres.

Després d'ajornar l'edició de l'any passat per la Covid-19, el TME torna aquest estiu adaptat a la pandèmia. Quins canvis hi trobarem?

Els concerts es duran a terme en un nou espai que acollirà una platea de cadires perquè el públic assistent gaudeixi dels concerts assegut. Un nou espai on l'escenari quedarà ubicat de tal forma que es podrà gaudir d'aquest entorn tan meravellós i privilegiat que té Lo Quiosc. Abans els concerts els fèiem a l’escenari de dalt, però no és un espai lo suficientment gran ni regular per crear les condicions necessàries per dur-hi a terme el festival. La idea de fer-ho a la part baixa de Lo Quiosc va donar llum verda al festival TME d'estiu que tantes ganes teníem de recuperar.

Una altra de les novetats és el nou espai Village.

Aquest canvi d’ubicació dels concerts ens brinda la possibilitat de crear el Village TME, on el públic assistent podrà gaudir d'una oferta gastronòmica molt acurada i fer-ho còmodament. 

Què ens destacaries de cadascuna de les tres actuacions que tindrem aquest any?

Hem tingut la sort de poder comptar amb dos dels artistes que no vam poder programar l'any passat a causa de la Covid, com són la Maika Makovski i El Pets. Ens feia molta il·lusió que puguessin venir, i poder reprogramar-los també ens fa saber que ells en tenen moltes ganes també. Per tant ha estat perfecte. A més, incorporar a la Clara Peya, amb el seu nou disc Perifèria, programat a bocafoscant... crec que no es pot demanar més. Com a festival estem contents i satisfets amb totes i cadascuna de les actuacions programades, perquè estem convençuts que seran meravelloses i que el públic les gaudirà moltíssim. 

Per què creus que territoris com el Pallars acostumen a quedar allunyats de l'oferta musical?

Pel mateix problema de sempre. Catalunya és un país gran però que mira massa cap a la capital. La manca d'inversió a tots nivells és quelcom que es pateix en moltes comarques catalanes. Però en comarques com el Pallars o l'Alt Urgell, d'on sóc jo, aquest dèficit és una vergonya. Impacta en totes les àrees i la cultura, evidentment, n'és una. El que es fa amb el TME, un projecte liderat per la passió i el respecte a la cultura, prové d'una parella molt valenta. I decidida. Diuen que la passió mou muntanyes. Al tanto amb les de lo Pallars! Ara fora bromes: el TME és una aposta clara i ferma per fer possible lo impossible. Un festival com el que se celebra cada any -i ja en són cinc- amb la programació que es presenta, és positiu per a tots i totes. I cal que les institucions el recolzin més. I ara més que mai. Què faríem sense música? Sense teatre? Sense les arts? Poca cosa, oi?
 
Ens consta que les entrades s'estan venent a bon ritme. On es poden adquirir?

Es poden comprar a través de la web del Talarn Music Experience. I sí, la gent en té ganes. Moltes. I nosaltres els estarem esperant. Sobretot donar les gràcies a les persones, la majoria, que han conservat la seva entrada. L'entrada que van comprar l'any passat. Això ens ha animat a seguir i a fer-ho possible.

La cultura és segura?

La cultura és segura, necessària i imprescindible. I la volem ara més que mai. Però ens calen polítiques valentes i ajuda! I empatia. L'altre dia vaig agafar l'AVE de Girona a Barcelona. El vagó estava ple. Al costat tenia asseguda una senyora i enfront una altra. Distància de seguretat? Cap. Jo anava a treballar i de ben segur que la resta de persones també. Però en canvi quan vas a un concert... Nosaltres durem a terme els concerts cuidant cada detall, i complint en tot moment amb les normes de seguretat vigents en aquell moment. I el públic ho celebrarà.


 Comprar entrades i abonaments pel Talarn Music Experience 2021

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació