Dijous, 25 d'abril de 2024
patrimoni

Talarn inaugura una pintura mural sobre el Geoparc Orígens

Quatre artistes locals han estat els autors d’una obra que integra diferents estils i diferents elements patrimonials del municipi

Redacció 12 d'abril de 2021 a les 10:21
El mural s’ha inaugurat aquest dissabte | Geoparc Orígens
L’Ajuntament de Talarn i el Geoparc Orígens han inaugurat aquest passat dissabte una pintura mural sobre el Geoparc ubicada a la localitat de Talarn. Situat en un mur lateral a la carretera d’entrada a la població, el mural recull els principals trets geològics i altres elements rellevants del patrimoni natural i cultural del municipi pallarès.

L’acte ha estat presidit per l’alcalde de Talarn, Àlex Garcia, i la presidenta del Geoparc Orígens, Maria Pilar Cases. A continuació el coordinador del Geoparc, Xavier Mir, ha fet una petita explicació sobre el context i les singularitats geològiques d’aquest entorn i finalment, els artistes han explicat les seves obres.

El mural s’ha creat amb la finalitat de donar visibilitat al Geoparc Orígens, un territori de més de 2000 quilòmetres quadrats reconegut per la Unesco per la seva geologia d’importància internacional. Es preveu que aquesta iniciativa es pugui replicar en altres zones del territori, ja que ha rebut molt bona acollida i és una manera de promoure l’art i fer divulgació del patrimoni local.

La pintura ha estat creada per quatre artistes que resideixen actualment al Pallars: Jordi Beltran, nascut a Barcelona; el londincenc Peter Alan Hull; Elzeline van der Hoek, de procedència holandesa; i Eva Cañadas, nascuda a Barcelona. Beltran ha representat la font de caps, un dels elements més característics i representatius de Talarn, mentre que Alan Hull ha reflectit el perfil del municipi, en el que s’aprecien les imponents cases nobles de la vila.

El mural continua amb el disseny de Van der Hoek, que ha representat un majestuós titanosaure. Per últim, Cañadas tanca la pintura amb un pelaroques, un ocell molt escàs que es deixa veure a Talarn els mesos més freds de l’any.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació