Dijous, 25 d'abril de 2024
feina

La plantilla de la residència de la Pobla de Segur denuncia l'ajuntament pel conflicte laboral

Acusen la direcció del centre de mantenir una posició “inflexible”, mentre l’alcalde considera “inviables” les dos propostes presentades per les treballadores

Jordi Ubach Llorens 10 d'abril de 2021 a les 11:08
Imatge d’una de les protestes de les treballadores davant la residència | CGT Lleida
El sindicat CGT Lleida i la seixantena de treballadores de la residència municipal Verge de Ribera de la Pobla de Segur han decidit tirar endavant una demanda laboral i han denunciat l'Ajuntament de la Pobla de Segur davant la “negativa” a trobar una solució a la problemàtica per les condicions laborals proposades pel consistori, que van entrar en vigor el passat 1 de març.

Les treballadores del geriàtric han presentat les últimes setmanes dos alternatives al calendari laboral “imposat unilateralment” per l’ajuntament. Afirmen que en una trobada celebrada el passat dimecres es van topar amb una posició "inflexible" per part de l'alcaldia i la direcció del centre, que "van refusar les dos propostes sense donar cap explicació aclaridora", segons asseguren. La plantilla tenia l’”esperança” de trobar una solució d'última hora durant la conciliació d'aquest divendres, però al no trobar-la, han decidit portar el cas als jutjats.

Les treballadores lamenten l’actitud de l'ajuntament, no entenen la negativa a les propostes presentades i denuncien els “menyspreus continuats” cap a la plantilla. Defensen que en alguns casos "porten anys enllaçant contractes temporals" un darrera l'altre sense aconseguir estabilitat laboral. També denuncien que ara mateix estan sota un conveni vençut des del 2007 i que ni se substitueixen les baixes ni s'atorguen els permisos laborals pertinents. 

Per això, les treballadores afirmen que s’estan preparant “per augmentar les mesures de pressió i de mobilització", i mirar de sumar solidaritat i suport mutu per denunciar la situació en la que es troben. CGT Lleida, al seu torn, ha qualificat aquesta lluita de “feminista i de classe” i acusa l’ajuntament d’”anteposar el mercat davant les persones, les treballadores i les usuàries”.

L'ajuntament considera “inviables” les dos propostes

Per la seva banda, l’alcalde de la Pobla de Segur, Marc Baró, ha explicat que les dos propostes que ha presentat la plantilla de la residència són “inviables”. La primera, perquè significaria que durant dos dies a la setmana hauria de treballar tot el personal de la residència. La segona proposta, segons ha detallat, perquè es tractava de l’horari antic, “que és allà on estàvem i que ja vam dir que era ingovernable”. 

Baró ha explicat a Pallars Digital que el consistori acatarà la decisió del jutge, però que “pot ser que no agradi a cap de les dos parts”. Mentre no es resolgui el conflicte, les treballadores assumeixen la proposta que va entrar en vigor l’1 de març i que està aprovada per la Junta de patrons de la residència. Consisteix en treballar set dies, descansar tres, treballar set dies més i descansar uns altres quatre. Aquests últims quatre, ha apuntat l’alcalde, coincideixen sempre en dijous, divendres, dissabte i diumenge.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació